Hvorfor er Klaus Schwab på G20-toppmøtet på Bali i Indonesia? Og hva gjør Bill Gates der?

Grunnleggeren av World Economic Forum (WEF) Klaus Schwab er ikke folkevalgt i noe land, men blant ledere av antatt suverene land på G20-toppmøtet, opptrer han som privat fortaler – lobbyist – for ekstreme endringer i verden.

Schwab talte på Business 20, G20s offisielle forum for dialog med det globale næringsliv.

– Det vi må konfrontere er en dyp systemisk og strukturell omstrukturering av vår verden. Dette vil ta litt tid og verden vil se annerledes ut etter denne overgangen.

På WEFs møte i mai i Davos proklamerte Schwab: 

– Fremtiden er ikke noe som bare skjer. Fremtiden er bygget av oss, av et mektig fellesskap lik det vi har i dette rom. Vi har midler til å forbedre verdens tilstand, men to betingelser må oppfylles. Den første er at vi alle opptrer som interessenter i et større fellesskap. At vi ikke bare tjener egeninteresser, men samfunnet. Den andre er at vi samarbeider.

Schwab har aldri lagt skjul på sin agenda. Du finner den i et manifest på WEFs nettsted: Now is the time for a ‘great reset’.

De unge skal med. Utdannelsen må endres

I juni 2020 offentliggjorde Schwab sin løsning på covid-krisen:

– Verden må handle raskt og i fellesskap for å fornye alle aspekter ved samfunn og økonomi, alt fra utdannelse til sosiale kontrakter og arbeidsforhold. Alle land – fra USA til Kina – må delta. All industri – fra olje og gass til teknologi – må transformeres. Kort sagt har vi behov for en stor nullstilling av kapitalismen. (…) Vi må bygge et helt nytt fundament for våre økonomiske og sosiale systemer. Samarbeids- og ambisjonsnivået dette innebærer er uten fortilfeller. Men det er ingen umulig drøm.

Tidligere iår advarte Klaus Schwab om globale cyberangrep og verdensomspennende forstyrrelser av matforsyning og energisystemer.

– Historien er virkelig ved et vendepunkt, sa han på 2022 World Government Summit i mars.

– Vi vet at mat- og energisituasjonen vil endres

– Vi kjenner ennu ikke det fulle omfang og de systemiske strukturelle endringene som vil komme, men vi vet at de globale energisystemene, matsystemene og forsyningskjedene vil bli dypt påvirket, sa han i en tale om konsekvensene av covid 19, klimaendringer og sammenstøt mellom verdens land. Han sa videre at svaret på den globale mat- og energikrisen er å utvide regjeringenes makt på bekostning av borgerne.

WEF vet altså at de globale energisystemene vil bli dypt påvirket. Kanskje ikke overraskende ettersom de skriver på sine hjemmesider om å akselerere omstillingen til grønn energi:

– Vi tar sikte på å pleie de tiltak, initiativer og utsikter i industrien som er nødvendig for å katalysere transformasjonen av energilandskapet – og bidra til å akselerere omlegningen av nasjonale energisystemer og viktige industrisektorer.

Insektsbasert «kjøtt»

WEF ser også for seg en fremtid der kjøtt erstattes av insektsbaserte proteiner og syntetisk dyrket «kjøtt».

– Etterspørselen etter kjøtt vil dobles før 2050 ettersom den globale befolkning øker, blir rikere og velger mat som pr. idag er begrenset til høyinntektsland. Det er vanskelig å si hvor hurtig overgangen til vegetariske og insektbaserte kjøtterstatninger vil gå, men vi ser allerede oppstartsbedrifter poppe opp. Eksempler er Impossible Foods og Beyond Meat.

Bill Gates’ interesser 

På denne bakgrunn gir det mening at også Bill Gates er til stede på G20-møtet for verdens ledere.

Han har investert tungt i syntetisk kjøtt, blant andre de to ovennevnte, Impossible Foods og Beyond Meat. I forbindelse med utgivelsen av Gates’ bok How to Avoid a Climate Disaster uttrykte han tvil om at de fattige vil spise syntetisk storfekjøtt i fremtiden, men han har tro på de rike:

– Jeg synes alle rike land bør gå over til hundre prosent syntetisk storfekjøtt.

I boken sier Gates at reguleringer for å tvinge frem et skifte til syntetisk kjøtt er et av verktøyene som vil bli nødvendig for å unngå klimakatastrofe.

– Den grønne premien er stor nok til at du gjennom reguleringer kan forsvare å endre etterspørselen totalt.

En del av WEFs plan for å skape en ny verden, er et universelt digitalt helsesertifikat. Indonesas helseminister ser for seg at neste pandemi ikke vil gå like hardt utover økonomien som sist:

– La oss få et digitalt helsesertifikat godkjent av WHO. Hvis du er blitt vaksinert eller har testet negativt, kan du bevege deg rundt slik at ikke økonomien rammes så hardt. 

 

Les også: Kunstig fremstilt «kjøtt» har problemer i markedet og distribusjonsapparatet tar fyr.

Plantebasert «kjøtt» faller ikke i smak: Produsent sliter og må si opp ansatte

Bill & Melinda Gates-finansiert super­marked brenner i Nederland

 

 

 

Kjøp årets julegaver fra Document!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.