Flere politi ble skadet da en demonstrasjon mot at politiet skal få større myndighet til å håndtere fredelige demonstrasjoner utviklet seg til voldelige opptøyer. Ironien i dette var sannsynligvis tapt blant aggressive aktivister med den vanlig miksen av liberale hårsveiser, piercinger og hettejakker.

Den nye loven, som enda ikke er vedtatt av parlamentet, er ment å hindre anarkistgrupper som Extinction Rebellion i å lamme byene med sine protester, eller å lime seg fast til fly hver gang de skulle få lyst til det.

James Brown is seen clinging to the fuselage of the plane at City Airport today in a video streamed online by the protest group

Her redder han kloden. Så flink!

Profesjonelle demonstranter ønsker ingen innblanding fra politiet der de legger seg ned på bakken i protest mot at andre kjører bensinbil. At noen av demonstrantene flyr inn fra andre verdensdeler for å delta,  er ikke så nøye.

Under mottoet «Kill the Bill» (ordspill:the Bill betyr både lovforslag og politiet, fra TV-serien The Bill) startet demonstrasjonen i Bristol fredelig søndag ettermiddag. Men det varte ikke lenge før raseriet tok overhånd og demonstrantene ble til en mobb som gikk til angrep på politistasjonen Bridewell.

Borgermesteren i Bristol, Marvin Rees, kritiserte volden og sa at den virket mot sin hensikt. I stedet for å stanse regjeringens planer om å øke politiets myndighet, så ville denne lovløsheten bli brukt som bevis for behovet av den nye loven, sa han.

(Andrew Matthews/PA via AP/NTB)

Politistasjonen angripes. (Andrew Matthews/PA via AP/NTB)

 

(Andrew Matthews/PA via AP/NTB)

 

Nigel Farage kommenterte på Twitter:

BBC    Daily Mail   Sky News

Kjøp Kents bok her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.