Aktivister limte seg onsdag fast til et Andy Warhol-kunstverk på nasjonalgalleriet i Australias hovedstad Canberra.

Warhols berømte «Campbell’s Soup»-kunstverk var uskadd etter hendelsen, fordi det var beskyttet med gjennomsiktig deksel.

Onsdagens protest var den foreløpig siste i en rekke lignende demonstrasjoner rettet mot berømte kunstverk verden rundt.

Pøblene er klimaaktivister, og denne gangen tilhørte de en gruppe som kaller seg selv «Stop Fossil Fuel Subsidies Australia».

Stadig flere klima-galninger herjer i Europa: Nå også i Prado-museet

Onsdagens protest var den foreløpig siste i en rekke lignende demonstrasjoner rettet mot berømte kunstverk verden rundt.

Blant andre verker som har fått gjennomgå den siste tiden, enten ved at aktivister har limt hendene på dem eller ved å kaste suppe på kunstverkene, er Leonardo da Vincis «Mona Lisa» i Paris, Vincent van Goghs «Solsikker» i London, van Goghs «Såmannen» i Roma og «Pike med perleøredobb» i Haag, og Francisco Goya-maleriene «Den påkledde Maja» og «Den nakne Maja» i Madrid.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.