Politiet fjerner klimaaktivister som demonstrerer under Equinors høstkonferanse i Oslo tirsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Klimaaktivister demonstrerte under et Equinor-arrangement i Oslo sentrum. Seks personer er pågrepet.

Et antall klimaaktivister dukket opp for å demonstrere mot Equinor som holdt et arrangement i Oslo sentrum. Seks av aktivistene, av mange kalt ekstremister, er nå pågrepet av politiet. Det er NTB som opplyser om dette.

Demonstrantene opptrådte aggressivt, og forsøkte å trenge seg inn på selve arrangementet.

Politiet har i senere tid erfart at disse til dels nokså ekstreme aktivistene kan være tilbøyelige til å utføre både hærverk og andre ulovlige handlinger. Det ble derfor grepet inn i form av arrestasjoner før de denne gangen fikk utrettet skadeverk.

Les mer om disse gruppenes voldspotensial i lenket sak under.

Politiet informerer om saken:

– Flere har valgt ikke å etterkomme politiets pålegg, og flere har prøvd å trenge seg inn på arrangementet. Vi har god kontroll, slik jeg har oppfattet det, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til NTB.

Arrangementet i Kristian IVs gate i Oslo sentrum pågår gjennom hele dagen i regi av Equinor. Aktivistene begynte å dukke opp rundt 12.30 tirsdag ettermiddag.

Les også: 

Norsk klima­ekstremist: – Jeg tror vold kommer til å skje og utelukker ikke at liv kan gå tapt i klimakampen

Årets julegave! Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.