Greta Thunberg bæres vekk. Foto: Alf Simensen / NTB

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg ble onsdag fjernet med makt av politiet da hun demonstrerte Finansdepartementet. Hun ble båret bort.

Demonstrasjonen gjaldt vindmøllene (vindturbinene) ved Fosen, som er Høyrestrett har erklært er ulovlige. aktivistene krever disse fjernet, for å ivareta rettighetene til samer i område og generelt bevare den lokale naturen.

NTB melder om saken.

Rundt ti demonstranter ropte «la fjellene leve» da politiet løftet dem vekk fra inngangspartiet til Finansdepartementet. Ti minutter tidligere hadde aksjonistene fått pålegg om å fjerne seg.

En av aksjonistene som ble fjernet, var altså den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg. Hun forlot området uten å snakke med pressen.

En annen av aktivistene, Oda Andersen, forteller til VG at man føler seg sårbar i en slik situasjon, men at de forsøker å være en del av et stort og viktig budskap.

Tidligere onsdag fjernet politiet som sperret inngangene ved Nærings- og fiskeridepartementet.

– Vi fikk en begjæring fra departementet om å sørge for at ansatte fikk tilgang til bygget, sier innsatsleder Erik Hestvik i politiet til NTB etter at de fjernet aktivistene ved Næringsdepartementet.

Fjerningen av aktivistene skjer etter at politiet har fått anmodning fra Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) om å fjerne demonstrantene utenfor departementene.

Mange opplever det nokså paradoksalt og selvmotsigende at de samme grupper som ivrer for såkalt grønt skifte og vindkraft, også stiller seg i fremste rekke for å få fjernet slike vindmøller når de først er satt opp i naturen.

Les også: 

Fosen: Nekter å møte Aasland, vil kun snakke med Støre

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.