Greta Thunberg (t.h.) i Norge. Foto: Rodrigo Freitas / NTB 

FrPs innvandringspolitiske talsperson Erlend Wiborg foreslår å kaste ut aktivister og yrkesdemonstranter fra utlandet som bryter loven.

Forslaget kommer i forbindelse med at Wiborg i et spørsmål til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i Stortinget.

Erlend Wiborg har sett seg lei av at Norge blir en arena der aktivister fra andre land kan komme og skape trøbbel i form av ulike ulovlige aksjoner og påfunn.

Det er spesielt personer fra den såkalte klima- og miljøbevegelsen dette gjelder.

NTB melder om saken.

– Vi er ikke tjent med at utenlandske yrkesdemonstranter får komme tilbake til Norge, dersom de fra før har begått ulovligheter.

Justisdepartementet har adgang til å instruere politiet i saker som dette, og jeg ønsker å vite om justisminister Mehl vil benytte den muligheten, sier Wiborg.

Han ønsker demonstrantene velkommen til å bruke ytringsfriheten sin. Men han sier at dersom de bryter norsk lov og forsøker å hindre myndighetens virke, bør politiet utvise dem. De bør dessuten gis innreiseforbud for fremtiden.

Fredag blokkerte Fosen-demonstrantene inngangen til elleve departementer. Demonstrantene måtte etter hvert bæres bort av politiet da de ikke ville fjerne seg.

Blant dem som demonstrerte, var den svenske aktivisten Greta Thunberg. Hun oppfattes som en nokså typisk representant for den typen utenlandske heltidsaktivister og yrkesdemonstranter Wiborg har i tankene.

Thunberg har vært innom en rekke land på sin internasjonale protest- og demonstrasjonsturne, se sak under.

Les også: 

Greta Thunberg langet ut mot Norge i demonstrasjon i London

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.