Sian-leder Lars Thorsen ved en tidligere aksjon i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB 

Lørdag ettermiddag grep politiet inn og avsluttet en Sian-demonstrasjon i Oslo sentrum..

Sian (organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge) fortsetter sin virksomhet med stadig nye demonstrasjoner og markeringer. Det skaper et visst hodebry for politiet, da man vet at det alltid dukker opp til dels svært aggressive og voldelige motdemonstranter.

Denne lørdagen demonstrerte Sian midt i Oslo sentrum, ved Nationaltheatret.

Dette er bare noen få hundre meter unna Utenriksdepartementet, der Palestinakomiteen samtidig holdt en støttedemonstrasjon for Palestina, melder NTB.

Sian fikk demonstrere i omtrent 50 minutter, før de ble fjernet av politiet, skriver VG.

Dette vart ifølge politiet begrunnet med at man ville unngå sammenstøt mellom demonstranter fra de to partene.

– Sian ble fjernet fordi Palestina-demonstrasjonen ved UD var i ferd med å avsluttes. Vi begynte å få signaler om at flere aktører bevegde seg nedover hit, og vi ønsket å forhindre et sammenstøt mellom de to partene og en potensiell voldshendelse, sier innsatsleder på stedet, Anders Rønning, til avisa.

Sian-leder Lars Thorsen ble, ifølge Nettavisen , bortvist fra området i noen timer. Årsaken var at politiet skal ha fått konkrete opplysninger om at Thorsen skulle «tas» av personer fra demonstrasjonen for Palestina, skriver avisa.

Mange av de samme menneskene som er ute etter Sian, er de som hyller drap og grusomheter mot sivile i Israel. De støtter bruk av den mest brutale vold mot sine politiske motstandere og hatobjekter.

I det perspektivet vil mange se det som naturlig at politiet er bekymret for hva som kan skje når grupper av disse Palestina-demonstrantene kommer løpende for å «ta» den lille skaren med Sian-aktivister.

Les også: 

SIAN brente koran i Oslo

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.