Sian-leder Lars Thorsen i retten. Foto: Hanna Johre / NTB

Leder for Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) Lars Thorsen er dømt til tre uker i fengsel for å ha sprayet forsvarsspray på tre personer. Han mener selv han bare forsvarte seg mot et angrep.

Dette skriver Vårt Oslo.

Tidligere i oktober møtte SIAN-leder Lars Thorsen i Oslo tingrett, tiltalt for å ha sprayet rød forsvarsspray i ansiktet på tre personer. To av personene fikk spray i øynene sine, og også en fjerde person fikk klærne sine ødelagt på grunn av forsvarssprayen, skriver avisa.

Vårt Oslo oppgir at Thorsen ble dømt for å spraye to sivile i ansiktet, ved to demonstrasjoner hvor SIAN brente koranen ved moskeer.

Thorsen hevdet at han brukte forsvarsspray som reaksjon på at demonstranter forsøkte å hindre ham i å brenne koranen, og påberopte seg nødverge.

Retten er imidlertid uenig, da de ikke kan se at han var i noen umiddelbar fare. De mente han ikke hadde noen grunn til å forsvare seg her.

I forbindelse med tidligere hendelser av denne typen, har imidlertid Lars Thorsen blitt utsatt for fysisk vold nettopp fra slike motdemonstranter.

For mange vil det derfor fremstå underlig at retten kan komme til at det ikke var noen fare for det i dette tilfellet.

Han ble imidlertid frikjent for en situasjon ved en tredje moske, hvor en politimann fikk forsvarsspray på seg.

Ifølge dommen skal politimannen ha blitt truffet av forsvarsspray i en kaotisk og truende situasjon hvor politiet hadde mistet kontrollen.

John Christian Elden var forsvarsadvokat for Thorsen, og sier at de vurderer å anke.

– Vi er godt fornøyd over frifinnelsene og at tingretten aksepterte prinsippet om at det var lov med nødverge for å beskytte demonstrasjons- og ytringsfriheten. Det er svært viktig. Vi er ikke enige i at Thorsen gikk for langt ved bruken av forsvarssprayen og vil vurdere anke på de 3 ukene med pallesnekring, skriver Elden til NTB.

Thorsen er dømt til ubetinget fengsel, og må dermed sone.

Mange vil mene denne saken kan være med på å aktualisere debatten om hvorvidt Norge har et politisk uavhengig rettsapparat.

Les også: 

Sian-leder Lars Thorsen i retten: Erkjente ikke straffskyld

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.