Leder i Sian, Lars Thorsen, er siktet etter bruk av forsvarsspray under en episode i Drammen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Lørdag ble Lars Thorsen i Stopp islamiseringen av Norge pågrepet etter å ha sprayet en 16-åring i ansiktet med forsvarsspray. Thorsen mener gutten bør være glad får å ha tennene i behold.

Hendelsen skal ifølge Aftenposten ha funnet sted i Drammen sentrum lørdag etter at leder Lars Thorsen og to andre Sian-medlemmer hadde delt ut materiale for den islamkritiske organisasjonen. Saken omtales først i Drammens Tidende.

Slik skal opptrinnet ha foregått, ifølge Aftenposten:

«Da Thorsen var på vei over bybrua, skal en 16 år gammel gutt ha forsøkt å nappe til seg papirene. Sian-lederen reagerte med å spraye gutten med en spray med farge. Gutten fikk merker i ansiktet og på klærne, og sprayen skal ha gitt ham svie i øynene.»

Det gikk ikke lang tid før Thorsen ble pågrepet av politiet:

«Politiet var til stede for å følge Sian-markeringen. Thorsen ble straks pågrepet og siktet for kroppskrenkelse.»

Politiet begrunner pågripelsen slik:

«Det er selve bruken av sprayen. Det er ikke lovlig å bruke den slik», sier operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt.

SIAN-leder Lars Thorsen erkjenner ikke skyld i saken:

«Thorsen selv sier til avisen at han ikke angrer, og at kjernen i saken handler om hvem som angrep hvem.»

Slik omtaler Thorsen hendelsen:

«Jeg nøytraliserte ham på den mest humane måte jeg kan, med lovlig forsvarsspray. Han var heldig som slapp å gå hjem med tennene i en plastpose», sier han i en epost til avisen.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.