Motdemonstranter prøver å stoppe SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) å demonstrere på Strømsø Torg i Drammen lørdag.Foto: Heiko Junge / NTB

Lørdag måtte politiet avbryte Sian-demonstrasjon på Strømsø torg i Drammen på grunn av aggresive og voldelige ungdommer med stort voldspotensial. Politet tror foreldre ville vært sjokkert over ungdommenes oppførsel, men det er Sian-leder Lars Thorsen uenig i.

– At yngelen oppfører seg islamsk, gjør de jo fordi de har lært det hjemme, sier han.

Flasker, glass og steiner ble kastet på både Sian og politiet under lørdagens demonstrasjon i Drammen, mens politiet tilsynelatende ble stående og se på. En person kom seg over sperringene og ropte «Allahu akbar» i det han ble stoppet av politiet. På et tidspunkt angrep mobben sivile personer på sin side av sperringene. Det er ukjent for Document hvem ofrene var.

Politiet måtte avbryte Sian-demonstrasjonen, i det Fanny Bråten dreiet samtalen i retning Koranen under sin appell. Politet klarte ikke å holde tilbake mobben lenger.

Problemene eskalerte da politiet skulle eskortere Sian bort fra torget. De aggressive og voldelige motdemonstrantene samlet seg i ulike gjenger for å sperre veien. Noe som lignet røykgaranter ble kastet for å holde mobben unna, mens gaten Sian oppholdt seg i måtte sperres i begge ender. Ungdommene som sperret Sian inne, var omlag 20-30 stykker utrustet med jernrør og spader. De kastet store steiner mot politiet og på ett tidspunkt skjøt de fyrverkeri og kastet røykgranater.

Document kontaktet Sør-Øst politidistrikt lørdag ettermiddag for å få svar på hvorfor politiet ikke håndterer personene som utøver vold og kaster gjenstander umiddelbart, samt om personene vil bli straffeforfulgt for brudd på smittevernloven, men ble henvist til politiets pressemelding. I pressemeldingen skriver politiet at de «regner med å opprette flere saker i etterkant, ut fra det etterforskningsmaterialet politiet innhentet under demonstrasjonen.» Hvorfor politiet ikke arresterer personene som utøver vold på stedet og heller velger å avbryte demonstrasjonen får vi ikke svar på.

Totalt ble fem personer innbragt under demonstrasjonen, fire av dem mindreårige. Ti personer ble bortvist. Bråket pågikk helt til politiet avbrøt demonstrasjonen. Politet sier de avbrøt for å ivareta sikkerheten til de involverte og alle i nærheten.

– Jeg tror mange foreldre ville blitt sjokkert over aggresjonen som kom til uttrykk blant mange av de fremmøtte, og hvor høy temperatur det var på Strømsø torg, sier politistasjonssjef Øyvind Aas.

Det er Lars Thorsen uenig i.

– Aas tar feil fordi han ikke kan islam. At yngelen oppfører islamsk, gjør de jo fordi de har lært det hjemme. Foreldrene er stolte av mikrojihadistene sine. Både foreldre og «barn» har samme intoleranse mot både kritikk og vår politiske motstand mot islam(isme), som profeten hadde, sier Thorsen til Document.

Ifølge pressemeldingen hadde politiet vært i dialog med ulike grupper i Drammen i forkant av arrangementet.

– Vi opplever at dialogen vi hadde i forkant var god, og da er det synd at enkeltpersoner og enkeltgrupperinger ødelegger, sier Aas.

Det mener Thorsen er feil.

– Nei. Politiet hadde vært i dialog med muslimske ledere, slik de har for vane ved slike anledninger. At folk med 40 års opphold i Norge må få voksenopplæring i vestlige frihetsverdier bekrefter det muslimene selv sier; De er uintegrerbare. Politiet må endre strategi, stille ultimatum; Fit in or fuck off, sier Thorsen.

– Det var ikke enkeltindivider som ødela. Det var Ummaen. De fremmøtte har en felles identitet: islam, og de handler som én fordi islam pålegger dem det. Islam kaller det fenomenet, som vi så i Drammen, for defensiv jihad. Det er en individuell plikt for alle muslimer å forsøke å drepe folk som kritiserer og obstruerer fremgangen til politisk islam, avslutter Thorsen.

Document har forsøkt å komme i kontakt med Sør-Øst politidistrikt på nytt, men uten hell. 

 

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.