Sian-leder Lars Thorsen geleides bort fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet etter at det brøt ut uroligheter under Sians markering på Festplassen lørdag. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix

Den islamkritiske gruppen SIAN holder lørdag en lovlig markering i Bergen. Der er de blitt brutalt angrepet av voldelig pøbel. VG melder om totalt kaos.

Ifølge VG viser en video fra arrangementet på Festplassen i Bergen at SIAN-leder Lars Thorsen blir slått ned av voldelige personer.

Dette skal ha skjedd etter at såkalte motdemonstranter presser seg forbi gjerdene som politiet har satt opp. Det var Bergens Tidende som først meldte om saken.

– SIAN valgte å avbryte markeringen på grunn av steinkastingen og etter at noen forsøkte, og klarte delvis, å bryte gjennom sperringene, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til VG.

Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke kommentere hvor mange pågripelser som er gjort, ifølge VG.

Dette er ikke første gang lovlige, islamkritiske demonstrasjoner utsettes for angrep fra mennesker som uttrykker sine synspunkter gjennom voldsbruk og brutalitet.

Også i juni ble det amper stemning under en SIAN-demontrasjon i Oslo. Politiet måtte gripe inn og evakuere etter at pøbel kastet tomater, egg, kasseroller og flasker mot de fremmøtte fra SIAN.

Senest forrige uke endte en annen SIAN-markering, på Furuset i Oslo, med en rekke sammenstøt mellom politiet og voldelige aksjonister.


;

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.