Pøbelen trakk i retning Stortorvet og fortsatte å lage kvalm etter at Sians markering var over og politiet hadde trukket seg tilbake. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Kvinnen snakket til unge menn som kastet gjenstander på politiets hester. Da vendte de sin aggresjon mot henne.

Etter at Sians markering i Oslo var over fortsatte en gruppe demonstranter å lage bråk i sentrum lørdag ettermiddag. Pøbelen gikk blant annet til angrep på politibiler i sentrumsgatene, men de angrep også flere kvinner.

Dagbladet har snakket med Charlotte (33), som ikke vil stå fram med fullt navn og bilde i frykt for å bli gjenkjent av de involverte.

Hun reagerte på at de kastet gjenstander etter politihester ved Oslo domkirke, og snakket til dem. Da kom de løpende mot henne og begynte å rope «jævla hore» og andre skjellsord etter henne.

– Jeg var bare en tur i sentrum. Jeg tok verken del i Sian-markeringen eller motdemonstrasjonene, men da jeg så at flere av dem kastet gjenstander etter politihester ved Domkirken, tenkte jeg: «Hva faen er dette for en oppførsel?». Jeg klarte ikke å dy meg. Da måtte jeg konfrontere dem, sier hun til Dagbladet.

– Ekstremt aggressive

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt bekreftet lørdag at politiet bistod i å sikre en kvinne som ble angrepet av motdemonstranter.

Et øyenvitne forteller til NRK at hun så en ungdomsgjeng gå løs på en kvinne ved Espresso House ved Kirkeristen.

– De var ekstremt aggressive. En dame sa noe, og de angrep henne og slo henne. Samtidig prøvde de å knuse vinduene. Jeg ringte politiet, men det ble oppløst før de kom, sier Inga Lill Sandal.

Ingalill Sandal er styremedlem i organisasjonen LIM (Likestilling, integrering og mangfold).

– Dyttet opp mot vindu

Charlotte trakk seg tilbake da mobben kom mot henne, til ingen nytte: – De var innstilt på å ta meg.

33-åringen forteller at hun ble dyttet opp mot et av Espresso House sine vinduer ved Kirkeristen.

– Flere personer gikk løs på meg, mange tilsynelatende unge. Det oppsto totalt kaos, en ti minutters kamp, sier hun.

Flere skal ha kommet til for å forsvare henne, blant annet vektere. Charlotte ble ikke skadet, men sier hun ikke tør tenke på hva som kunne skjedd dersom hun ikke hadde fått hjelp.

Charlotte ble hastet inn i en politibil og kjørt bort. Hun har anmeldt hendelsen.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.