Skjermdump fra video.

En gjeng svært aggressive unge menn jager og omringer en tilfeldig forbipasserende kvinne etter Sian-markeringen i Oslo lørdag. De tror hun er Sian-sympatisør.

– Hun er Sian! roper en i mengden. – Fy faen, er hun Sian!? svarer en annen.

Det komplett kaos, roping og skriking før kvinnen med nød og neppe blir reddet i sikkerhet av personalet på en kafe.

Charlotte ble jaget og omringet foran 7-eleven (bildet) og Espresso House i Glasmagasinet. Foto: NTB scanpix

Kvinnen, som heter Charlotte, fortalte hvordan hun opplevde marerittet til Dagbladet, noe også Document omtalte. Nå kan vi presentere hittil upublisert videomateriale fra overfallet på 33-åringen.

Opptaket viser situasjonen etter at Charlotte har snakket til de unge mennene fordi hun reagerte på at de kastet gjenstander etter politihestene. De omringer henne, presser henne opp mot vinduene på Glasmagasinet ved 7-eleven og Espresso House. Det er knapt mulig å se Charlotte inni mengden av rasende unge menn.

– Flere personer gikk løs på meg, mange tilsynelatende unge. Det oppsto totalt kaos, en ti minutters kamp, sa hun til Dagbladet.

Det Dagbladet ikke fortalte, men som er tydelig på videoopptaket, er at de aggressive unge mennene tror hun er Sian-sympatisør.

Først ropes «Jævla hore!», deretter «Hun er Sian!», før noen svarer «Fy faen, er hun Sian!?»

Document har også snakket med et øyenvitne til det som skjedde. Ingalill Sandal observerte at Charlotte henvendte seg til de unge mennene.

– Det var en dame som tydeligvis sa ett eller annet til dem. Jeg var ikke nær nok til å høre hva som ble sagt, men deretter kom de løpende og ropte: – Hun er Sian, hun er Sian!

Sandal gikk nærmere mens hun ringte politiet.

– De omringet og angrep henne, mens hun ropte «La meg være, la meg være!» Hun ble såvidt reddet av ansatte på Espresso House som slapp henne inn og stengte døren. Da forsøkte de å knuse vinduene på kafeen.

Flere andre kom til og hjalp til med å holde de unge mennene unna.

– De gutta var så ekstremt aggressive, det var så mye adrenalin at de var ustoppelige.

Sandal lurer på hvorfor de unge mennene fikk rave rundt så lenge og gjøre så mye skade at butikker begynte å stenge.

– Det syntes jeg var veldig rart. Dette var ekstremt aggressive unge menn, alle med innvandrerbakgrunn.

Sandal observerte at politifolk gikk fra butikk til butikk og advarte.

– Jeg tenkte at det er merkelig at de ikke bare hanker bråkmakerne inn, for da hadde de allerede ødelagt verdier for titusenvis, kanskje hundretusenvis av kroner, ved å bulke politibiler og smadre lykter og sidespeil. I tillegg ødela de flere sparkesykler og utemøbler fra kafeer som ble kastet på politietes biler. Man skulle tro det var nok vandalisme til at man ble arrestert.

Sandal reagerer også på medias vinkling.

– TV 2-nyhetenes vinkling samme kveld var på en norsk-etnisk 14-åring som klaget over litt tåregass, noe som setter politiet i et dårlig lys. Men de som var tilstede så jo at politiet var ytterst tilbakeholdne og forsiktige, de oppførte seg eksemplarisk. De burde egentlig ha vært tøffere, mener Ingalill Sandal.

Se videoen av overfallet på Charlotte:

Mest lest

Les også