Voldspøbel har ved flere anledninger angrepet SIAN-markeringer, her bilde fra en tidligere episode Oslo.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.

Mandag ettermiddag ble to SIAN-medlemmer fysisk angrepet under en markering på Egertorget i Oslo. Politiet grep inn og anholdt to av angriperne.

Den voldelige meningsterroren i Norge fortsetter. Mandag ettermiddag ble Lars Thorsen og Fanny Bråten fra organisasjonen SIAN angrepet, da de avholdt en markering i anledning kvinnedagen og kvinners situasjon under islam.

Nettstedet Filter.no fanget opp hendelsen og la ut et filmklipp på Twitter:

I bakgrunnen kan man høre såkalte motdemonstranter rope slagordet «ingen fascister i våre gater». Det er uklart hvem de har i tankene, ettersom de mest utpreget fascistiske elementene som i dag befinner seg i norske gater, er de selv.

I Norge er det først og fremst venstresidens mobb som gang på gang prøver å stanse meningsmotstandere ved hjelp av vold, slik fascistene i Italia og nazistene i Tyskland gjorde på 1930-tallet.

SIAN-arrangementet var på forhånd meldt inn, og var en lovlig politisk markering.  Avisa Oslo (AO) omtaler saken:

– Det var en varslet markering som skulle foregå på Egertorget, og det kom en gruppe motdemonstranter som forstyrret denne, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen hos Oslo-politiet til Avisa Oslo.

Politiet kom raskt til og forhindret at situasjonen utartet.

– Ingen er skadd. De ble ikke noe utstrakt vold, men de løp inn og forstyrret arrangementet, sier Gulbrandsen.

Siden politiet grep inn, kunne arrangementet fortsette etter angrepet.

Tor Gulbrandsen hos Oslo-politiet opplyser til AO at to menn i slutten av 20-årene og en i begynnelsen av 30-årene som ble pågrepet i forbindelse med angrepet. En mann i begynnelsen av 30-årene ble bortvist.

Ifølge AO kaller SIAN-leder Thorsen det et paradoks at muslimske kvinners rettigheter ikke er et større tema på kvinnedagen.

Han var opprørt over å bli møtt av motdemonstranter som på Egertorget i dag:

– Jeg synes det er betenkelig at vi har krefter som er antidemokratiske og voldelige, sier han.

– Jeg blir jo redd. Man kan ikke ta det med knusende ro. En gang vil de lykkes med å påføre oss skade. Det var en som angrep meg fysisk i dag, og en som hadde veldig lyst.

Lars Thorsen sier til AO at de ikke lar seg skremme, og at de vil fortsette å markere seg på denne måten.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.