En tidligere såkalt motdemonstrasjon mot SIAN. Stillbilde fra video: Document.

En lovlig SIAN-markering ble lørdag utsatt for voldsomme angrep av en større mobb, politiet har hatt store problemer med å holde kontrollen.

Document hadde en reporter til stede, og vedkommende berettet at det ble kastet steiner og andre gjenstander, og brukt røykbombe. Situasjonen fremsto som alvorlig og fullstendig kaotisk.

NTB opplyser at politiet har anholdt flere motdemonstranter som hadde møtt opp da Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) holdt appeller i Drammen.

Da motdemonstrasjonen mot Sian i Drammen tok overhånd, grep politiet inn og anholdt flere lørdag formiddag. Stemningen på Strømsø torg utviklet seg til å bli veldig amper da politiet grep inn og anholdt to ungdommer, beretter NTB.

– Politiet grep inn fordi det var uromomenter langs gjerdene og veldig mye eggkasting. Men vi har kontroll på stedet, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen kommenterer at det er kastet flere kilo egg inn mot den lovlige demonstrasjonen.

Documents reporter har registrert at det var snakk om langt mer enn irriterende, men ufarlig «kasting av egg». Steiner og andre gjenstander ble også kastet, åpenbart for å skade mennesker med andre meninger enn en selv. .

Fra den voldelige mobben, såkalte motdemonstranter, det ble taktfast ropt «drep dem, drep dem».

Sian hadde på forhånd søkt om, og fått godkjent, å holde demonstrasjon på torget i Drammen. Mange nysgjerrige og andre som ville vise sin motstand mot Sian, hadde møtt fram.

– Hvis de forstyrrer eller hindrer folk i å uttrykke sine meninger, må politiet gripe inn, sier operasjonslederen til NTB.

Document kommer tilbake med ytterligere oppdatering av saken.

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.