Motdemonstranter prøvde å stoppe SIANs møte i Drammen. Foto: Heiko Junge / NTB.

Politiet har igangsatt full etterforskning for å avdekke hvem som har sendt ut såkalte hatefulle SMS-er. I SMS-ene påstås det at muslimer «er voldelige».

NTB melder om denne saken, som har sitt utspring i at det i forrige uke ble masseutsendt en SMS som beskrev muslimer som voldelige. Det kunne ifølge NTB se ut som om avsenderen var Sian.

SMS-en ble sendt ut til mange mennesker etter Sian-demonstrasjonen og de påfølgende, svært voldelige opptøyene fra såkalte motdemonstranter i Drammen 10. april.

Document omtalte hendelsen i Drammen:

Steiner og andre gjenstander ble også kastet, åpenbart for å skade mennesker med andre meninger enn en selv. .

Fra den voldelige mobben, såkalte motdemonstranter, det ble taktfast ropt «drep dem, drep dem».

På bakgrunn av dette har noen i SMS-form hevdet at «muslimer er voldelige».

Situasjonen i Drammen var kaotisk og uoversiktlig, med mange involverte, blant annet fra det såkalte antirasistiske miljøet. Det kan være ulike meninger om hvem som sto for det meste av voldsbruken. Å hevde at visse grupper er voldelige, er uansett forbudt i Norge, og rammes av den såkalte hatparagrafen.

Politiet har iverksatt etterforskning for å finne ut hvem som står bak SMS-ene. Saken gis prioritet, og ressurser settes inn, i motsetning til hva det gjøres i en rekke andre saker for eksempel knyttet til vold og annen kriminalitet.

Enkelte vil muligens stille spørsmål ved en slik prioritering av etatens ressurser. Svært mye av anmeldte saker om vold, innbrudd, tyverier og annen kriminalitet henlegges så å si uten videre av politiet. En sak knyttet til at det er sendt ut SMS-er om at enkelte skal være voldelige, etterforskes med full tyngde.

Men ressursbruk til tross: Ifølge NTB har politiet fortsatt ikke funnet ut hvem som sendte disse SMS-ene. Etterforskningen til nå har vist at SMS-er fra forrige uke som beskrev muslimer som voldelige, ikke var fra organisasjonen Sian, opplyser Oslo-politiet.

Men her gir man seg ikke. Saken etterforskes nemlig fortsatt, etter straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer, skrev politiet på Twitter fredag.

– Vi kan ikke gå i detaljer i denne saken per nå, men anser det som viktig å formidle denne informasjonen i forkant av kommende demonstrasjoner, heter det i en pressemelding.

Det som er viktig å formidle før neste, tilsvarende hendelse, er altså ikke at alle må avstå fra å bruke vold mot andre mennesker, og at slikt eventuelt vil bli slått hardt ned på av politiet. Det er ordene i etterkant, eventuelt på SMS, som er viktige.

Sian har varslet demonstrasjoner i Bærum lørdag. Det er også varslet en motdemonstrasjon.

Deltakerne i det som fort kan bli nok et voldelig angrep på en lovlig demonstrasjon, vet dermed at politiet står klare til å slå ned på påstander om at bestemte grupper er voldelige.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.