President Joe Biden. AP Photo/Andrew Harnik

Under en pressekonferanse mandag rant det over for Biden da en journalist stilte et kritisk ladet spørsmål knyttet til inflasjonen i USA.

President Joe Biden var åpenbart lite fornøyd med et spørsmål han fikk fra Fox-reporter Peter Doocy om inflasjon. Han mumlet irritert, dog hørbart i salen, at Doocy er en «dum drittsekk» («stupid son of a bitch»).

Det er blant annet Independent som melder om saken sent mandag kveld.

Spørsmålet gikk på hvordan Biden vurderte at inflasjonen ville slå ut i valgkampen i høst, om den ville være en fordel eller ulempe for Demokratene.

Biden var åpenbart oppgitt over spørsmålet, og dermed kom den nedsettende karakteristikken av reporteren.

President Biden er for øvrig ikke særlig vant med å få kritiske spørsmål, da de fleste store mediene har vært svært vennligsinnede overfor ham, i motsetning til hva de var overfor den forrige presidenten, Donald Trump.

Men etter hvert som Bidens presidentskap skrider frem, blir det vanskeligere og vanskeligere for de store mediene å late som om alt er i orden. Derfor får president Biden nå stadige drypp av kritiske spørsmål også fra tidligere venner og lojale medspillere i pressen.

Blant pressefolk som følger Det hvite hus brer det seg en økende usikkerhet om hva som faktisk foregår med og omkring den sittende presidenten.

Også VG forteller om hendelsen, og skriver at den har vakt oppsikt i pressekretser. Mange tror at Biden gjør sin egen situasjon enda vanskeligere på denne måten:

Brit Hume hos Fox sier slike utfall mot journalister ikke vil hjelpe ham.

– Det hjalp ikke Donald Trump, og det vil ikke hjelpe Joe Biden heller.

Jake Tapper og Kaitlan Collins i CNN diskuterer om Joe Biden faktisk vet at mikrofonen er på, siden den står rett foran ham.

– Han hadde nettopp gitt kommentarer, og det så åpenbart ut som han visste at mikrofonen var på, sier Collins, ifølge VG.

Les også: 

Biden: – Hvorfor er du den eneste som alltid roper spørsmål?

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.