Joe Biden ble presset til å avbryte ferien på Camp David for å fly inn og tale til nasjonen om sammenbruddet i Afghanistan. Men de som ventet på innrømmelser ble skuffet. Biden innrømmet ingenting, han skyldte vekselvis på Trump og regjeringshæren som hadde fått alt av utstyr og opplæring, men manglet viljen til å slåss.

Biden sa USA aldri hadde ment å drive nasjonsbygging i Afghanistan og etterlot spørsmålet hvorfor amerikanske tropper da hadde blitt stående i tyve år, ti år etter at Osama Bin Laden ble drept.

Biden snudde på hælen, og tok ingen spørsmål. Dermed slapp han å bli konfrontert med det han sa for bare en uke siden, som at det aldri ville skje at amerikanske diplomater ble evakuert fra ambassaden i helikopter, slik som i Saigon i 1975.

«There is going to be no circumstance where you see people being lifted off the roof of an embassy in the — of the United States from Afghanistan,» Biden continued. «It is not at all comparable.»

Det lengste Biden og hans sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan strakk seg, var å innrømme at farten i Talibans fremmarsj hadde overrasket dem.

Sullivan replied: «It is certainly the case that the speed in which cities fell was much greater than anyone anticipated.»

Biden dro tilbake til Camp David for å fortsette ferien. Det spørs om det var klokt, gitt alt USA har ofret i blod og penger på Afghanistan. Nå raser det sammen og presidenten fortsetter ferien. Statsledere har måttet svi for mindre enn det.

«It’s a very dire situation when you see the United States embassy being evacuated,» House Minority Whip Steve Scalise, R-La., said. «In fact, you just had President Biden a few days ago saying you wouldn’t see helicopters evacuating the embassy like Saigon, and yet, here we are. This is President Biden’s Saigon moment, and unfortunately, it was very predictable.»

 

 

White House defends helicopter evacuation from US Embassy after Biden said it wouldn’t happen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.