Tidligere president Donald Trump slakter sin etterfølger for håndteringen av tilbaketrekningen fra Afghanistan, som han beskriver som katastrofal og tidenes ydmykelse for USA.

I en tale på et folkemøte i Cullman, Alabama, lørdag var Trump nådeløs mot president Joe Biden.

“Biden failed totally on the pandemic and he’s now overseeing the greatest foreign policy humiliation in the history of the United States of America. This is the greatest humiliation I’ve ever seen,” he told the audience.

Trump innledet med å vise bilder fra filmen om general George S. Patton, og etterlyste generaler av hans kaliber, som vant kriger og ikke var marinerte i woke-ideologi:

You know what woke means? It means you’re a loser. Everything woke turns to shit!

Videoen av talen til Trump er borte fra YouTube. Du kan se hele talen på Rumble nederst i saken.

Trump la til at Biden gjennom den mislykkede operasjonen har fremvist en grov inkompetanse hos nasjonens leder som USA kanskje aldri har sett tidligere i historien.

Vietnam looks like a master class in strategy compared to Joe Biden’s catastrophe. And it didn’t have to happen. All he had to do is leave the soldiers there until everything is out, our citizens, our weapons. Then you bomb the hell out of the bases, we have five bases, and you say ‘bye bye.’ You say, ‘bye bye.’

Trump mener bildene av mennesker som faller fra fly overgår bildene av helikoptrene over den amerikanske ambassaden i Saigon. Dette var ikke en tilbaketrekning, sa Trump. Dette var et totalt nederlag.

This blows it away. Not even a contest. This will go down as one of the great military defeats of all time and it did not have to happen that way. This is not a withdrawal, this was a total surrender, a surrender for no reason.

Samtidig kommer det stadig nyheter om amerikanske borgere som blir trakassert og slått av Taliban, og som ikke klarer å komme seg i sikkerhet på flyplassen. Pentagons talsperson John Kirby forsøker å bagatellisere problemet, og skylder på manglende kommunikasjon mellom Taliban og andre terrorister.

“‘We don’t believe it is a large number,’ Pentagon spokesman John Kirby said before blaming the Taliban leadership for not communicating to their fellow terrorists” on the frontlines, Breitbart News reported.

Biden skal så langt ha reddet ut 2500 amerikanske borgere som oppholdt seg bak Talibans linjer. Anslagene over hvor mange amerikanere som fortsatt befinner seg bak fiendens linjer, varierer fra 7.500 til 40.000.

Breitbart

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.