Pentagon-talsmann John Kirby innrømmet fredag at tusenvis av IS-Khorasan-krigere ble sluppet løs som følge av at USA forlot Bagram-basen uten å ta fangene med seg. Da Taliban dukket opp, slapp de dem løs. Når Pentagon advarer mot ny terror, kan det være fra en av fangene de selv slapp løs.

During a press briefing Friday, Pentagon spokesperson John Kirby responded to a question from Fox News’ Jennifer Griffin about how many prisoners were released from the prison at Bagram, Afghanistan, and why they were not removed before the U.S. pulled out its troops.

«How many ISIS-K prisoners were left at Bagram and are believed to have been released from the prison there, and why weren’t they removed before the U.S. pulled out to some place like GTMO?» asked Griffin, referring to the Guantanamo Bay Naval Base.

«Well, I don’t know the exact number. Clearly, it’s in the thousands when you consider both prisons, because both of them were taken over by the Taliban and emptied. But I couldn’t give you a precise figure,» responded Kirby.

Amerikanerne bestemmer seg for å forlate Bagram, og tar ikke  med seg fangene, som de vet er farlige. De overlater dem til Taliban. Omstendighetene tvinger Biden-administrasjonen til å sende inn igjen 7000 soldater, som blir sitting ducks på flyplassen i Kabul.

Det er vanskelig å tenke seg en mer stupid oppførsel.

 

Pentagon says ‘thousands’ of ISIS-K prisoners released by Taliban

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂