Mens norske medier er opptatt av Russland, skjer det dramatiske ting i USA som går helt under radaren: Joe Biden har skaffet seg en strafferettsadvokat. Kravene om riksrettssak vokser. Den siste i rekken var senator Ted Cruz. Demokratene og regimemedier har fulgt en strategi som nå slår tilbake på dem. De har «stonewalled» alle forsøk på å granske Biden og hans regime, samtidig som de gir Hunter Biden fripass i saker som ellers gir flere års fengsel.

På et eller annet tidspunkt ville denne strategien knekke, og det ser den ut til å ha gjort.

Demokratene har satt i gang for mye på en gang og de får sin egen strategi i fleisen.

Først og fremst rettssakene mot Trump. Saken i Manhattan savner ethvert rimelig grunnlag. Selv Demokrater så at den var tynn. Saken om dokumenter slår også tilbake, siden lederen for FBIs lokale kontor i Washington bak lukkede dører avslørte for Kongressen at de var imot raidet mot Mar-a-Lago. Det var justisminister Merrick Garland som overkjørte dem. Garland er tatt i løgn flere ganger. Samtidig er det kommet frem at hans departement advarte Hunter Biden om at hans lager i Virginia kom til å bli raidet. Landets egen justisminister beskytter presidentfamilien mot granskning! Den samme justisministeren som to ganger hindret spesialetterforsker David Weiss i å ta ut tiltale mot Hunter.

Man kan jukse én gang, to ganger, men ikke hele tiden. Før eller siden er det noe som ryker.

Et strå som knakk var avsløringene som varslerne i skatteetaten kom med overfor United States House Committee on Ways and Means. De fremla en melding som Hunter skrev, og den gir gjenlyd i Washington:

«I am sitting here with my father, and we would like to understand why the commitment made has not been fulfilled,» Hunter Biden told Henry Zhao, the director of Chinese asset management firm Harvest Fund Management, in the message provided by IRS whistleblower Gary Shapley. «And, Z, if I get a call or text from anyone involved in this other than you, Zhang or the chairman, I will make certain that between the man sitting next to me and every person he knows and my ability to forever hold a grudge that you will regret not following my direction.»

– Jeg sitter her med min far, og vi etterlyser pengene; hvis de ikke kommer snart, blir det månelyst.

Joe har hele tiden sagt at han ikke vet noe om sønnens «forretninger». Men han har protestert og dementert for kraftig.

Kort etter meldingen mottok Bidens 5 millioner dollar.

Det er vanskelig å si hvorfor akkurat denne meldingen ser ut til å ha veltet lasset for Bidens. Men trykket har bygget seg opp over lang tid.

Varslerne i skatteetaten hadde meget gode rulleblad. De var senior. Shapley så med en gang at Hunter fikk spesialbehandling. Da han sa fra, ble han og hans team tatt av saken.

Du kan gjøre en urettmessig bevegelse. Men du kan ikke bygge et helt system på korrupsjon og maktmisbruk, og det er dét Bidens har gjort: De har tatt penger og presset folk til å betale, både i Ukraina, Kina og Romania. Samtidig har de pusset rettsvesenet på Trump og hans velgere.

Trump risikerer 400 års fengsel, og Hunter blir med pappa til Camp David.

Det går ikke.

Varslerne har tidligere kommet fra FBI, nå skatteetaten. Hverken FBI eller justisdepartementet innrømmer noen ting. De stonewaller alt.

Joe inviterte Hunter til statsmiddagen for Narenda Modi. Han ble lagt merke til.

Dagen etter var han med til Camp David.

«This week, federal government whistleblowers allege massive DOJ/FBI corrupt obstruction to protect Hunter and Biden family,» tweeted Tom Fitton, president of Judicial Watch. «And Biden regime sweetheart plea deal with Hunter is announced. Joe Biden’s response? Bring Hunter to WH for a State Dinner and then off to Camp David for the weekend with him.»

Dette er ikke en strategi som er egnet til å berolige allierte, herunder mediene, og avskrekke fienden. Det er ingen strategi, det er mer av det samme: En fjollete latter når journalister drister seg til å rope et kritisk spørsmål.

I lengden holder det ikke.

Begivenhetene i USA kan vise seg like dramatiske som i Russland. Biden kan bli veltet.

 

https://www.foxnews.com/politics/biden-faces-backlash-camp-david-guest-irs-whistleblower-allegations-business-discuss

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.