Spesialagent i skatteetaten, IRS, Gary Shapley, satt fredag i seks timer og forklarte seg for en kongresskomite om behandlingen av Hunter Bidens skattesaker. Shapley, som har 14 år bak seg og er en betrodd og dekorert etterforsker, fant behandlingen av Bidens sak uforenlig med den praksis og den standard han er vant til. Da han og hans team sa fra om irregulariteter, ble de tatt av saken. Shapley bestemte seg derfor for å bli varsler.

Shapley har tatt saken om behandlingen av presidentens sønn til Kongressen og offentligheten. Han er intervjuet på CBS, og saken vekker oppsikt. Det kan bli vanskelig å beskytte presidentfamilien denne gang.

Shapley sier at den politiske inngripen og overstyring begynte sommeren 2020. Det er lett å tenke seg at det hadde med valget i november å gjøre. Hadde Hunter Biden blitt skandalisert på høsten, gjennom skattesaker og laptopen, kunne presidentsjansene bleknet.

Shapley forklarte i et intervju med CBS hva han reagerte på. Som erfaren etterforsker vet man hvordan slike saker skal håndteres.

In a brief interview with CBS ahead of his testimony, Shapley previewed the concerns that led him to reach out to the DOJ inspector general and Congress as a whistleblower.

«There were multiple steps that were slow-walked – were just completely not done – at the direction of the Department of Justice,» the 14-year veteran agent told CBS.

«When I took control of this particular investigation, I immediately saw deviations from the normal process. It was way outside the norm of what I’ve experienced in the past,” he also said.

I et kort intervju med CBS i forkant av sitt vitnesbyrd, forhåndsviste Shapley bekymringene som førte til at han nådde ut til DOJ-inspektøren og Kongressen som en varsler.

«Det var flere skritt som gikk sakte – de ble bare ikke gjort – i retning av justisdepartementet,» sa den 14-årige veteranagenten til CBS.

«Da jeg tok kontroll over denne spesielle etterforskningen, så jeg umiddelbart avvik fra den normale prosessen. Det var langt utenfor normen for det jeg har opplevd tidligere,» sa han også.

På toppen av det hele hevnet justisdepartementet og skatteetaten seg på Shapley og hans team. Han fikk ikke den forfremmelsen og det opprykket som ville vært normalt.

The IRS agent has since filed a formal complaint of retaliation with the Office of Special Counsel, alleging that he was sidelined from the investigation after he made protected disclosures and that he had been passed over for promotion despite being the most qualified candidate for the post.

His attorneys have since disclosed to Congress that Shapley and his entire team had been officially removed from the case at the behest of the Justice Department in what they deemed another retaliatory act.

IRS-agenten har siden sendt inn en formell klage til Office of Special Counsel på å være utsatt for en hevnaksjon, med påstand om at han ble utestengt fra etterforskningen etter at han kom med beskyttede avsløringer og at han hadde blitt forbigått for forfremmelse til tross for at han var den best kvalifiserte kandidaten til stillingen.

Advokatene hans har siden avslørt for Kongressen at Shapley og hele teamet hans offisielt ble fjernet fra saken på instruks fra justisdepartementet i det de anså som en annen hevnaksjon.

Trykket på justisdepartementet og FBI øker. Det pågår nå undersøkelser av Biden-familien i flere komiteer. Mediene har beskyttet Biden helt siden 2020, men nå røyner det på.

Det kan være at ikke alle er like begeistret ved tanken på at Biden skal stille til en ny periode. Spørsmålet er bare hva avsløringer kan gjøre med Det demokratiske partiets sjanser som sådan. De har konspirert og intrigert i syv år. Folket forventer et rettslig oppgjør, men det kom aldri. Hvis det først går ett ras, kan det rive hele bygningen med seg.

 

https://justthenews.com/accountability/political-ethics/sat-irs-whistleblower-provides-congress-origins-biden-probe

 

 

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.