Hvor var Joe Biden da Kabul falt? Han var på feriestedet Camp David og har ikke latt høre fra seg. På toppen av det hele har hans pressetalskvinne Jan Psaki tatt en ukes ferie. Det hvite hus er taus mens USA går på et utenrikspolitisk nederlag av historiske dimensjoner.

Fox News sendte et spørsmål til Psaki søndag morgen og fikk et autosvar. Samme søndag kveld. Hun blir borte til 22. august.

Det blir lagt merke til av ledere over hele verden. De ser et USA som ikke kan navigere. Det er ingen på brua.

Selv Boris Johnson sa søndag at USA har skyld i situasjonen fordi Biden-administrasjonen trakk seg ut, uten en exit-strategi. Man gjorde det på verst tenkelige måte.

World leaders are speaking out about their disappointment with the security situation in Afghanistan, with British Prime Minister Boris Johnson going so far as to pin the blame on President Joe Biden and the United States.

Johnson said it was «fair to say the US decision to pull out has accelerated things, but this has in many ways been a chronicle of an event foretold,»

Når situasjoner blir vanskelig er ikke Biden å finne. Han vil ikke kommentere invasjonen i sør og overlot det til Kamala Harris som var fraværende i to måneder før hun tok en tur til Guatemala og El Paso. Harris har ikke imponert. Det blir stadig tydeligere at hun ikke er den politikeren man trodde som kunne overta for Biden.

Forsvarssjefen og sjefene for våpengrenene er mer opptatt av kritisk raseteori enn ytre fiender. Hvis det snakkes om fiender, så er det de indre, Trump-tilhengerne.

Det amerikanerne ser er et USA som holder på å ødelegge seg selv. At wokemediene backer opp om Biden bidrar bare til å øke uroen, men det har vært tegn til sprekker på pressekonferansene.

Makten glir ut av hendene på Biden. Han overlater initiativet til USAs fiender.

Det store spørsmålet er om Kina tør å invadere Taiwan.

De teller på knappene.

World leaders blame Biden, express disappointment with Afghanistan

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.