Fox News har lenge vært sett som President Trumps beste allierte i den amerikanske medieverden. Etter at kanalen ble den første som annonserte at Arizona ble vunnet av Demokratens Joe Biden på valgnatten, har forholdet til så vel president Trump som republikanske velgere surnet kraftig. Her et bilde fra da kanalen og Laura Ingraham fortsatt var på Trumps side. Stillbilde: Fox News / YouTube

Mandag kveld avbrøt Fox News sin direktesending fra en pressekonferanse i Det hvite hus med å si at pressesekretær Kayleigh McEnany fremmet «uverifiserte påstander om valgfusk». Fox News er ikke lenger «Trumps kanal», noe både velgerne og Trump noterer seg.

«She’s charging the other side as welcoming fraud and illegal voting. Unless she has more details to back that up, I can’t in good countenance continue to show you this,» Cavuto said as he cut off the press conference, pushing back on what he described as «explosive» charges from McEnany. (Business Insider)

Trump reagerte indirekte ved å retwitre Breitbart i denne tweeten.

Bret Baier er Fox News’ politiske redaktør, nyhetsanker og vert for programmet «Special Report» på kanalen. Sist lørdag la han ut en rutinemessig oppdaterings-tweet til sine 1,4 millioner følgere på Twitter, der han ba folk følge med på Fox News. Den ble senere slettet, men her er en faksimile fra Breitbart:

Årsaken til at den ble slettet, står også å lese på Breitbart. Baier så mye kjeft av sine følgere at han likegodt slettet den.

Uh…no way! @newsmax @SchmittNYC ALL THE WAY!

No thanks

Nope.

That’s a big negative

nope – done with Fox!

BOYCOTT FOX NEWS! WATCH OAN, NEWSMAX

You have lost this loyal viewer! Trying to influence an outcome that is clearly not legitimate!

How about no! Done with Fox!!

I’d rather get another vasectomy without anesthesia sir

Done with fox! You sold out on us! Good luck!

Sorry Bret. Fox has jumped the shark. We won’t forget.

Yikes the ratio on this. May want to pass that along to Murdoch’s.

Mediene påvirket valget

USAs sittende president Donald Trump kom mandag kveld med en rekke tweeter som mer eller mindre direkte anklager Fox News og andre medienettverk,  for å ha påvirket valgresultatet. Daily Mail oppsummerer:

Trump accuses Fox and other networks of ‘tampering with the election’ and ‘suppressing’ voter turnout because its polls were ‘so inaccurate’

‘@FoxNews, @QuinnipiacPoll, ABC/WaPo, NBC/WSJ were so inaccurate with their polls on me, that it really is tampering with an Election,’ he fumed

His singling out of Fox in particular, which has long been a close ally of the president, comes after the network and several other Rupert Murdoch-owned conservative outlets have changed their messaging in the days after the election much to Trump’s ire.

Også Forbes skriver om at Murdoch-eide kanaler nå er i ferd med å orientere seg vekk fra Trump:

Konservative kommentatorer i USA har lenge spekulert i at Murdoch har sett seg ut den libertariansk-republikanske senatoren Rand Paul fra Kentucky som sin nye yndling, og mulige foretrukne kandidat ved presidentvalget om fire år.

Men, så sent som mandag morgen uttrykte Rand Paul sin støtte til President Trump ved å peke på at siden 1,4 millioner døde amerikanere feilaktig fikk utbetalt korona-støtte, så kan det vel være tenkelig at det også var fusk ved valget. Han retweetet selv denne tweeten:

Les også:

For at valget skal bli anerkjent, må det full transparens til

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.