Kommentar

President Donald Trump på pressekonferansen utenfor Det hvite hus i Washington DC, dagen etter at det amerikanske cybersikkerhetsbyrået CISAs råd utkom med en uttalelse om at valget hadde vært fritt for juks. Muligens var ikke en gang Trump da klar over at både Smartmatic og Dominion hadde fått være med å forfatte uttalelsen som medier over hele verden heiste som et bevis på at Trump tok feil. Foto: Evan Vucci / Ap Photo / NTB

Alle midler brukes av Demokratene, Big Tech og de såkalt «toneangivende mediene» i hvitvaskingen av det amerikanske presidentvalget. Vi bringer dissonansen frem fra bakerste rad. Les hvordan Dominion og Smartmatic fikk hvitvaske seg selv i kampen om verdens viktigste stilling.

President Donald Trump sparket tirsdag sjefen for USAs cybersikkerhetsbyrå (CISA), Chris Krebs. Flere medier, inklusive NTB, skriver at årsaken var at Krebs sa at valget var gjennomført uten juks. Behendig nok utelates det faktum at både Dominion og Smartmatic sitter i CISA’ råd, som sist torsdag kom med en uttalelse som brukes til å legitimere at valget foregikk uten feil.

Legg merke til at denne tweeten er merket som «omstridt». (Les: Big Tech innrømmer sam­arbeid om sensur og over­våking)

NTB videreformidler, med nyhetsbyrået Assosciated Press som kilde, saken på dette viset:

Krebs ledet Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CIAS) [sic], som er underlagt Det amerikanske sikkerhetsdepartementet, og var ansvarlig for datasikkerheten ved valget. Torsdag uttalte CIAS at det ikke var bevis for at noen stemmesedler var slettet eller tapt, eller at valget var påvirket på noe vis.

Byrået la til at det i alle delstater der valgresultater er jevnt, finnes et arkiv på papir som gjør det mulig å gjennomføre en eventuell ny opptelling av hver stemme og avdekke og rette mulige feil og mangler, skriver nyhetsbyrået AP. (NTB)

I likhet med en rekke toneangivende medier over hele verden, unnlater da både AP og NTB å vise til et forhold Epoch Times offentliggjorde sist mandag, men som i det store og hele, er oversett av andre medier:

Dominion Part of Council That Disputed Election Integrity Concerns in DHS Statement

What the agency failed to disclose, however, is that Dominion Voting Systems is a member of CISA’s Election Infrastructure Sector Coordinating Council, one of two entities that authored the statement put out by CISA.

In addition, Smartmatic, a separate voting machine company that has been the subject of additional concerns, is also a member. (Epoch Times)

At denne nyheten, gravd frem av avisen Epoch Times, eid og drevet av kinesere i opposisjon til det kinesiske kommunistpartiet, overses av andre medier er nok et eksempel på den informasjonskrigen som pågår rundt uklarhetene ved det amerikanske presidentvalget.

Document har i en rekke artikler og sendinger vært alene i Norge om å bringe slik informasjon på bordet. I tirsdagens Dagsorden-sending (se lenke nederst i saken) viste vi et klipp fra Sean Hannitys program på Fox News, der han intervjuet viseguvernøren i Texas, Dan Patrick om årsakene til at Texas ikke ville bruke Dominions utstyr i sine valg. Her er et utdrag av hva som ble sagt:

Let me ask you, Dan Patrick — three separate times, twice last year, almost a year ago, your state rejected Dominion software, why?

DAN PATRICK (R), TEXAS LIEUTENANT GOVERNOR: So, our secretary of state and our attorney general’s office, we dispatched six experts in electronic data communication systems and election law.

They look at it. The Dominion salespeople were there with their reps, to demonstrate. They want a big contract from Texas and every one of our experts said, do not buy this system. They found out that they were fragile, they were error-prone.

They did not meet our standards. They changed ballots. People could vote — we test voted machines, you could vote in your ballot didn’t count.

These machines — let’s just put it this way. If Dominion were designing software for an airplane, I would not advise you to get on it. These are in my view a piece of junk, and we said we cannot have these machines in our state.

Utdraget er å finne i Hannity: A deep dive into the voting machines at center of controversy, der det også refereres til Andrew Appel, Princeton-professoren som sa han ikke ville trenge mer enn en skrutrekker og sju minutter for å få Dominion-programmet til å skifte stemmer fra en kandidat til en annen.

Med dette i mente er President Trumps twitring og uttalelser langt mer forståelig, men det fordrer at man bringer konteksten frem i lyset. Det er det de færreste medier som vil eller tør. Saueflokk-mentaliteten viser seg.

Se uttalelsene fra vise-guvernøren i tirsdagens Dagsorden:

[arve url=»https://www.youtube.com/embed/qiizI_2mJ5o» /]