Først går Biden etter Trump med justismyndighetene. Etter at Trump er dømt, hyller han lov og rett, som han nettopp har brukt til å knuse motstanderen, og sier at «ingen er hevet over loven».  Det er toppen av hykleri, og slik vil det bli oppfattet av minst halvparten av befolkningen.

En klok politiker – hvis han er hevet over rettshåndhevelsen – vet å snakke til begge sider av folket. Biden gjør ikke det. Han vil ha i pose og sekk. Han dømmer motstanderen til «galgen», deretter roser han sitt eget system.

Men Bidens system er ikke det rettsvesenet USA har hatt i 250 år. Det er et regime som hører hjemme i Russland. Putin ville dra kjensel på det.

Justisminister Merrick Garland sendte sin nr. 3 til statsadvokatembetet for å bygge saken mot Trump. Matthew Colangelo er mannen som sørget for at Trump ble dømt. Det hadde ingenting med rettferdighet å gjøre, men mer med KBG-sjef Laurent Berias munnhell om at «først finner man mannen, deretter forbrytelsen som får ham dømt».

Bidens justisanvendelse er på samme nivå.

At Biden valgte å kommentere dommen, er dristig. Han påkaller oppmerksomhet: Det er han som står bak de fire rettssakene mot Trump. Han håper å eliminere ham før valget. Noe lignende har aldri før skjedd i Amerika.

Likevel er Biden dum nok til å kritisere Trump og hans folk for å kalle prosessen for rigget.

“It’s reckless. It’s dangerous. It’s irresponsible for anyone to say this was rigged just because they don’t like the verdict,” Biden said about his gagged political opponent.

Her bommer Biden. Alle vet at rettssaken var rigget, på Bidens ordre. Når han kritiserer og fordømmer dem som reagerer, minner han dem nettopp på hvem som bestilte den judisielle henrettelsen.

Det kan hende han taper på det. Det er som å si: – Ja, det var jeg.

“The justice system should be respected, and we should never allow anyone to tear it down. It’s as simple as that. That’s America. That’s who we are. That’s who we’ll always be, God willing,” Biden claimed.

Dette er skinnhellig fra en president som fikk rettsvesenet til å gå etter motstanderen.

Biden fikk spørsmål om hvordan han ser på anklagene om at han driver politisk forfølgelse. Han tasser bort fra podiet med den gammelmannsholdningen som alle nå kjenner. Snur seg og gliser. Det er ikke et smil. Det er et glis. Han er usikker, klarer ikke svare. Det er hva alle ser. Han er ute av stand til å svare. Før han skyfler videre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.