Den amerikanske senatoren Joe Manchin, en egenrådig demokrat som ofte har gått imot partiets ledelse, fortalte en radiostasjon i hjemstaten sin, Vest-Virginia på torsdag, at han «tenker seriøst» på å forlate partiet.

– Jeg er ikke en Washington-demokrat, sa Manchin i et intervju på Talkline.

– Jeg har tenkt seriøst på det å bli uavhengig i ganske lang tid.

Manchin og demokraten som ble uavhengig, senatoren Kyrsten Sinema, har vært torner i siden på toppdemokraten Chuck Schumer i Senatet siden partiet vant flertallet i 2020, skriver Reuters.

Demokratene har et flertall på 51-49, inkludert tre uavhengige som samarbeider med dem.

Forrige måned vakte Manchin ytterligere bekymring blant demokratene da han dukket opp i delstaten New Hampshire, der det holdes tidlige valg, med gruppen «No Labels». Der vurderte han å starte en tredjepartskampanje for presidentvalget i 2024 og dermed utfordre demokraten Joe Biden.

– Å ha en tredjepartskandidat vil true de to store politiske partiene, sa Manchin.

Obamas skjulte sider

Manchin har brukt sin innflytelse til å blokkere lovgivning han er imot – inkludert utvidelsen av beskyttelse av stemmerettigheter og skattekreditter for barn – og for å sikre at lover han støtter blir vedtatt, som en stor skatte- og klimarett som ble vedtatt i fjor sommer.

Han står overfor et tøft gjenvalg neste år i Republikaner-vennlige Vest-Virginia, som tidligere president Donald Trump vant med nesten 39 prosentpoeng i 2020.

Manchin har ennå ikke sagt om han vil stille til gjenvalg, men veien vil bli enda brattere hvis han avviser partiet sitt.

Guvernør Jim Justice i Vest-Virginia – en tidligere demokrat som ble republikaner – har alt startet sin kampanje for å stille til valg for å overta Manchins sete i april.

Herr Manchin har beholdt setet sitt delvis ved å opprettholde et rykte som noe så sjeldent som en konservativ demokrat i Washington.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.