Justisminister Merrick Garland varslet fredag at departementet går til sak mot Georgia fordi de har vedtatt en valglov som krever ID for å stemme. Dermed trapper Demokratene opp krigen mot Republikanerne samtidig som det foregår en omtelling av stemmene i Mericopa i Arizona.

– I dag saksøker justisdepartementet delstaten Georgia. Vår klage framholder at nylige endringer i Georgias valglov ble innført med det formål å nekte eller begrense svarte i Georgias rett til å stemme på bakgrunn av deres hudfarge, sier Garland.

Garlands påstand er sprøyt og han vet det. Georgias mest kjente Demokrat, Stacey Abrams, deltok i fordømmelsen av loven da den ble introdusert. Men hun har siden snudd. Nå forsvarer Abrams kravet om ID og sier det har vært en del av amerikansk valglov helt siden grunnleggelsen.

Demokratene vil ha en føderal valglov som gjør valget toppstyrt. De vil at alle skal kunne stemme, om det så er å registrere seg på selve valgdagen, uten identifikasjon. Det finnes 30 millioner illegale i USA og flere blir det for hver dag som går. Disse vil kunne fungere som stemmekveg for Demokratene og slik er den nye valgloven tenkt.

Men hvis svarte ledere snur, kan det bli problemer for Demokratene.

Faktum er at valgloven i Bidens hjemstat Delaware er strengere enn den Georgia har vedtatt.

NTB/AP formidler usannheter:

Blant bestemmelsene i loven som den republikanske guvernøren Brian Kemp undertegnet, er nye begrensninger i stemming via posten, og den gjør det ulovlig for utenforstående grupper å tilby mat og vann ved valglokaler.

Også dette er løgn. Det loven forbyr er at politiske partier «bestikker» velgerne med mat og drikke mens de står i valgkø. Utenforstående kan gjøre det.