– Florida is where woke goes to die. Governor Ron DeSantis

Etter mellomvalget er Florida nå solid Republikansk og ikke lenger en vippestat, rapporterer Axios. Guvernør Ron DeSantis vant lett gjenvalget over sin Demokrat-utfordrer Charlie Crist, mens Republikanerne oppnådde store seire over hele staten.

I fjor var det for første gang i historien flere registrerte Republikanske velgere enn Demokrater i delstaten, og siden har ledelsen økt. DeSantis vant Miami-Dade County, som var regnet som solid Blå, og DeSantis ble den første Republikanske guvernørkandidaten som vant fylket siden 2002.

I Miami-Dade er 71 % av innbyggerne latinamerikanere, mens de utgjør 28 % i hele Florida.

Floridas statsadvokat Ashley Moody og finansdirektør Jimmy Patronis vant begge over sine Demokratiske utfordrere på tirsdag. Republikaneren Wilton Simpson vant kampen om posisjonen som landbrukskommissær etter at Demokraten Nikki Fried forlot setet for å stille som guvernør, men tapte mot Charlie Crist.

Over hele staten vant Republikanerne nok seter til å gi dem to tredjedels superflertall i State House og Florida-Senatet, ifølge Miami Herald. Alle de ni Republikanske kandidatene som kjempet i mellomvalget i Miami-området, vant tirsdag. På en seiersfest tirsdag kveld kalte DeSantis seieren en win for the ages og takket de Demokratiske bastionene i Miami-Dade og Palm Beach fylker for å støtte ham overfor Crist.

– Vi har omskapt det politiske kartet, sa han.

DeSantis vant Palm Beach County med en mindre margin enn resten av staten, og uoffisielle resultater viser DeSantis 49,9 % mot Crist 49,6 %. I 2018 vant Demokraten Andrew Gillum i fylket med 58.1 % mot DeSantis’ 41.12 %.

DeSantis beseiret Crist med nesten 20 prosent, 59 % mot 40 – en fantastisk seier og den største i et guvernørløp i Florida siden Jeb Bush vant med nesten 13 poeng i 2002. Crist har godtatt valgresultatet og gratulerte DeSantis foran en liten folkemengde på Crists valgkveldfest i St. Petersburg. I am at peace, sa han til sine supportere.

Eduardo Gamarra, professor i statsvitenskap ved Florida International University, sa til Axios at DeSantis vil bruke seieren som et mandat fra velgerne til å fortsette å presse Florida lenger mot høyre:

– Nå kan han gå videre med sin ekstreme agenda i Florida, jeg tror ikke han kommer til å gi etter i det hele tatt, sa Gamarra, som er født i Bolivia.

DeSantis vant 57 % av latinamerikanske velgere i Florida. Dermed stempler professor Gamarra sitt eget folk som ekstreme ved at de velger å være konservative.

‘Florida is where woke goes to die’: Republican Ron DeSantis re-elected as governor.
 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.