I sin seierstale etter mellomvalget i november sa guvernør Ron DeSantis de nå berømte ordene Florida is where woke goes to die.

– We have respected our taxpayers and we reject woke ideology. We fight the woke in the legislature. We fight the woke in the schools. We fight the woke in the corporations. We will never, ever surrender to the woke mob. Florida is where woke goes to die.

DeSantis har holdt sine løfter og det fikk National Hockey League erfare for noen dager siden da de prøvde seg på wokeness med identitetspolitikk. NHL måtte kaste hanskene da de ble umiddelbart refset av guvernørens kontor. Forsøket på våkenhet i ishockey endte med sudden death. I hvert fall i Florida.

Powerplayet mellom DeSantis og NHL startet da USAs ishockeyforbund annonserte Pathway to Hockey Summit som skulle holdes i Fort Lauderdale den 2. februar under 2023 All Star Festivities. Arrangementet ble reklamert som en jobbmesse for mangfoldige jobbsøkere som ønsker en karriere innen ishockey:

– Deltakere må være 18 år eller eldre, basert i USA, og identifisere seg som kvinnelige, svarte, asiatiske/fra Stillehavsøyer, latinamerikanske, urfolk, LGBTQIA+ og/eller en person med funksjonshemming. Veteraner er også velkomne og oppfordres til å delta.

Reaksjonen fra guvernørens kontor var rask, og pressesekretær Bryan Griffin ba NHL umiddelbart om å fjerne de diskriminerende forbudene den har pålagt for deltakelse på «Pathway to Hockey»-toppmøtet i 2023:

– Diskriminering av noe slag er ikke velkommen i delstaten Florida, og vi følger ikke oppfatningen om at diskriminering bør overses hvis den brukes på en politisk populær måte eller mot en politisk upopulær demografi. 


I en uttalelse til Fox News Digital sa NHL at den originale formuleringen av LinkedIn-innlegget knyttet til arrangementet ikke var korrekt. Annonsen ble slettet fra NHLs Linkedln-konto fredag kveld.

Hockeyteam med transpersoner og ikke-binære spillere

NHL har fått mye kritikk i de siste årene for å fremme woke ideologi. «Transkvinner er kvinner. Transmenn er menn. Ikke-binær identitet er ekte», skrev ligaen i en Twitter-tråd 22. november. Noen dager før innlegget annonserte det at NHL var stolte av å støtte Team Trans Draft-turnering i Middleton, Wisconsin. Dette var den første turneringen som utelukkende bestod av transpersoner og ikke-binære spillere, med rundt 80 personer som deltok!

NHL delte imidlertid ikke resultatet av turneringen, og det gjorde heller ikke medier som Vice som sendte et team for å dekke konkurransen, skrev reporter Jonathan Kay for Quillette.

Ifølge Kay skyldtes mangelen på dekning angående resultatene den klare fysiske fordelen de biologiske mennene hadde over de biologiske kvinnene. Det kom frem under kampen.

På et tidspunkt under arrangementet, dyttet en biologisk mann som identifiserer seg som en kvinne en biologisk kvinne som identifiserer seg som en mann, og sendte atleten med hodet først inn i rekkverket. Den biologiske kvinnen fikk hjernerystelse og ble tatt av banen etter 17 minutter. 

Charlie Kirk skulle ønske at noen kunne ha spådd at dette ville skje.

Les også:

Tidenes seier for Republikanerne i Florida. – Where woke goes to die

Kjøp billetter til møtet her

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.