I begynnelsen av juni advarte Floridas guvernør Ron DeSantis innbyggere i Miami at spanskspråklige radiostasjoner kjøpt av en George Soros-støttet gruppe planlegger å spre desinformasjon i samfunnet deres. DeSantis ga ut flere spansktalende kunngjøringer på radioen for å varsle innbyggerne om at venstresiden er iferd med å ta kontroll over lokale medier:

“Warning! The left is taking control of our local media.”

Stephanie Valencia, tidligere ansatt i Obama-administrasjonen, og Jess Morales Rocketto, som jobbet med Hillary Clintons presidentkampanje, fortalte nylig til Axios at mediekonglomeratet Latino Media Network, vil nå en tredjedel av alle latinamerikanere som bor i Amerika. Den primære økonomiske støttespilleren for oppkjøpet av Radio Mambi for 60 millioner dollar er Lakestar Finance — som er tilknyttet Soros Fund Management.

Skuespiller Eva Longoria skal også være en del av prosjektet. Longoria, en populær skuespiller med latinamerikanske røtter, og en talsperson for sine folk, vil nok skape tillit blant lytterne.

Latino Media Network vil også nå innbyggere i New York, Los Angeles, Houston, Chicago, og store markeder. Guvernørens annonse håper å forhindre innflytelsen på Floridas betydelige latinamerikanske befolkning før den slår rot:

―De kommer med sin ideologisk agenda. Soros og hans undersåtter vet hva dette samfunnet og fellesskapet representerer i kampen mot sosialismen i Amerika. Men fellesskapet vil ikke la seg forville. Under guvernør Ron DeSantis’ ledelse står Florida mot bedriftsmedia og venstreorientert desinformasjon.

Valencia fortalte Axios at stasjonene vil bidra til å utvide spansk innflytelse i Amerika:

― Så ofte har historiene våre blitt slettet eller vi er usynlige. På mange måter vil du ikke en gang være klar over at  latinoer vil være den viktigste delen av den amerikanske befolkningen i vår levetid. Det er utrolig viktig at vi kan bringe en følelse av tilhørighet, innflytelse og makt til dette fellesskapet.

Jeg har bodd i Sør Florida i mange år, og tanken at latinamerikanernes historier er slettet og at de er usynlige er fremmed. De er de mest frittalende, synlige, «minoriteter» i solskinnstaten, som standhaftig beholder sine egne tradisjoner og språk. Et godt eksempel er Miami, hvor spansk er blitt et dominerende språk, og alle latinamerikanere kan føle seg hjemme på gata, uten å måtte uttale et eneste ord på engelsk.

I en artikkel fra NBC News i 2008 sier de rett ut at omveltningen i Miami får mange engelsktalende til å føle seg marginalisert. En modig uttalelse sjelden å se i den venstevridde pressen i dag:

― På 1950-tallet anslås det at mer enn 80 prosent av innbyggerne i Miami-Dade County var ikke-spanske hvite. I 2006 var antallet bare på 18,5 prosent, og i 2015 er det anslått å være 14 prosent. Mens engelsktalende innbyggere utgjør 27 prosent, er spansktalende latinamerikanere nå rundt 60 prosent, og halvparten sier at de ikke snakker godt engelsk. «Den engelsktalende befolkningen forlater Miami,» sa Juan Clark, sosiologiprofessor ved Miami Dade College. «En av reaksjonene er å emigrere mot nord. De misliker at (en amerikaner) må lære spansk for å ha fordeler med å jobbe. Hvis man ikke snakker spansk, er det en ulempe.» 

Per 2022 utgjør latinamerikanere 70% av befolkningen i Miami-Dade, nesten 2 millioner mennesker. Jeg tenker ofte på Norge i forbindelse med Miami og hvor fort et folkeslag kan bli erstattet. Vårt kjære Norge, med få innbyggere, bare to millioner mer enn Miami Dade. Er det rart vi er antatt å være i mindretall innen 2050? Jeg husker en «bumper sticker» bakpå biler for mange år siden «May the last American to leave Miami, please bring the flag.»

En måned etter DeSantis kunngjøringer, annonserte den populære konservative radioverten Lourdes Ubieat at hun hadde sluttet i sin stilling ved Radio Mambi. Lourdes som er cubansk-amerikansk nektet å fortsette som radiovert etter at det forventede oppkjøpet ble kjent.

Radio Mambi har lenge vært assosiert med Miamis betydelige cubanske eksilbefolkning og har opprettholdt en høyrelent antikommunistisk tendens og Ubieta forventer at det vil endre seg drastisk under nytt eierskap. Avtalen på 60 millioner dollar om å kjøpe 18 spanskspråklige stasjoner over hele landet venter på godkjenning fra kringkastingstilsynet, FCC. Hun ble tilbudt en lukrativ avtale om å fortsette, men avslo:

― Jeg ville aldri gjort en avtale med disse menneskene: Aldri, aldri, aldri. De fortalte meg at jeg vil motta halvparten av pengene så snart de får FCC-godkjenning og deretter resten av pengene når Soros-folk tar over. Jeg ønsker ikke å være en del av avtalen. Jeg kommer ikke til å signere papirene, og jeg slutter.

Direktør for Media Research Center, Jorge Bonilla, kritiserte oppkjøpet av det han kaller et fyrtårn for anti-kommunisme som et maktgrep fra venstresiden for å kontrollere flyten av informasjon til et bestemt samfunn for politiske formål. Innflytelsesrike liberale er satt til å kontrollere Miamis «høyrestøtte» i tillegg til spanskspråklige stasjoner i andre store markeder. Det hadde vært som om en Clintonite gruppe skulle ha tatt over Air America på nittitallet og kastet ut Rush Limbaugh.

Det har vært protester i hele Miami-området, lokale politikere har uttalt seg og senator Marco Rubi har kritisert avtalen. Radio Mambi-ansatte er rasende, og det er en følelse av uro og opprør ved stasjonen. Andre populære personligheter på lufta har blitt tilbudt bonuser for å bli, og mange sier de ikke vil ikke ha en krone av Soros-penger.

Da den tidligere Obama-assistenten Valencia holdt et møte i Miami for å lette spenningen var hun ledsaget av kubanskfødte, anti-Trump-konservative Al Cardenas i et forsøk på å roe ned panikken. Republikaneren Cardenas er gift med den liberale politiske kommentatoren fra CNN Ana Navarro. En klassisk RINO som jobbet i Florida med Bidenkampanjen og åpent støtter demokratene. Valencia hevdet at ingenting vil endre seg på Radio Mambi, og at Soros er en «långiver» og ikke investor, men ingen tror henne. «Ærlig talt, de tror virkelig vi er dumme,» uttalte en ansatt. Da hun fortalte de ansatte at hun  ikke hadde en plan for stasjonen ennå, spurte noen hvorfor Soros ville låne 60 millioner dollar til en gruppe som ikke har en plan. «De liker det vi vil gjøre,» svarte Valencia.

Flere Radio Mambi-ansatte er barn av eksilkubanske, og mange føler press hjemme for ikke å delta i noe form for «left-of-center» format. En fremtredende ansatt innrømmet at moren hans forventer at han skal gå fra jobben hvis avtalen blir godkjent. Bonilla er redd de liberale som kontrollerer Radio Mambi vil være en viktig faktor i presidentvalget i 2024, ettersom det latinamerikanske samfunnet ikke har mange veletablerte konservative mediealternativer. Floridas forskyvning til høyre i de siste to presidentvalgene har speilet en økning i Latino-støtten til republikanere .

Den Soros-støttede gruppen vil ta kontroll over stasjonen i 2023 hvis FCC godkjenner avtalen.

I november feiret Senatets minoritetsleder Chuck Schumer Joe Bides seier sammen med jublende demokrater i New York. Han uttalte noe som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på mange konservative, og som like godt kunne ha kommet fra George Soros sin munn:

― Now we take Georgia, then we change the world. And now we take Georgia, and then we change America.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.