I 2018 hadde republikanerne nesten 300 000 mindre registrerte velgere enn sine demokratiske motstandere. Guvernør DeSantis sier at mennesker som flytter til Florida setter pris på delstatens politikk.

Det republikanske partiet i Florida går inn i valgsesongen 2024 med en stadig økende ledelse i velgerregistreringen, ifølge data samlet inn av Florida’s Voice.

Per 4. april leder republikanerne over demokratene med 889 569 velgere, skriver Eric Daugherty i tidsskriftet Florida’s Voice.

Mens republikanerne har sett en økning i registrerte velgere siden slutten av korona-pandemien, har demokratene håpet på et skifte i momentum i valget 2024.

Men demokratene fortsetter å miste velgere.

Bare siden mars har demokratene tapt litt over 1 000 velgere – mens Republikanerne har vunnet over 30 000.

Republikanerne er også nær ved å snu to fylker til rødt. Hillsborough, hvor byen Tampa ligger, er bare 0,98 % i demokratenes favør, en margin på 8 064 stemmer.

I Madison County i nord leder demokratene med 1,14 % av stemmene –  bare 134 velgere. Begge fylkene har sett en jevn økning av republikanske velgere de siste årene.

I april var republikanerne i flertall i 56 av 67 fylker – noe som snart kan bli 58, hvis og når Madison og Hillsborough snur, skriver Dougherty.

Bortsett fra disse to stedene kan Duval bli det neste fylket som snur , med bare 2,67 % i demokratisk favør. Nesten en million mennesker bor i Duval, der byen Jacksonville ligger.

Miami-Dade, hvor over 70 prosent av befolkningen er latinamerikanere og som guvernør Ron DeSantis vant i 2022, har 4,77 prosent flere republikanere enn demokrater.

Palm Beach, er det eneste fylket som fortsatt kan kalle seg «blått» da demokratene har en ledelse på 6,18 %.

I mars fikk demokratene et nytt håp da Florida høyesterett avsa en dom om et nytt forbud mot abort etter 6. uke i svangerskapet. Dommerne sa også ja til at delstatens velgere kan avgi sin stemme om abort i valget 5. november.

Norske aviser dekket denne begivenheten. Aftenposten skrev at Foridas øverste dommere har talt om abort:

– Demokrater har fått et nytt håp: De tror det nå er mulig for Joe Biden å vinne Florida.

Florida vil nok fryse over før det skjer, vil noen si.

Dougherty skriver at mens demokratene spår at abort vil få yngre, venstreorienterte velgere til å stemme, går Floridas republikanerne inn i valget i 2024 med en sterk base av nyregistrerte velgere.

Floridas guvernør Ron DeSantis sa til Fox News’ Maria Bartiromo at demokratene ikke har en sjanse i solskinnsstaten fremover og at det har vært et skifte i velgerregistreringen på over en million.

I 2018 hadde republikanerne nesten 300 000 mindre registrerte velgere enn sine demokratiske motstandere. DeSantis tror at mennesker som flytter til Florida setter pris på delstatens politikk.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.