Det hvite hus lar sjelden president Biden stille til intervju, og onsdagens samtale med CNNs Erin Burnett viser hvorfor, skriver redaksjonen i New York Post i en leder.

I løpet av 17 minutter fortalte Biden 15 løgner – nesten en løgn i minuttet.

Her er en oversikt ifølge New York Post:

LØGN 1: Jeg har skapt over 15 millioner jobber siden jeg ble president.

Bidens favorittløgn, som han forteller om og om og om igjen, uansett hvor mange faktasjekker som avslører ham.

Presidenten tiltrådte i slutten av en pandemi som hadde en negativ innvirkning på økonomien. Nedstengninger støttet av demokrater tok folk ut av kontoret og over på pengestøtte fra regjeringen.

Han «skapte» ingenting, og etter innføringen av vaksinen kunne folk vende tilbake til jobbene sine. Bidens politikk bremset snarere oppgangen – det varte helt frem til juli 2022 før den amerikanske økonomien hadde gjenvunnet alle jobbene som gikk tapt på grunn av pandemien.

LØGN 2: Bortsett fra Herbert Hoover er [Donald Trump] den eneste presidenten som har tapt flere jobber enn han har skapt.

Trump «mistet» ikke jobber; han var president under en global pandemi. De liberale var begeistret over å gi statlige sjekker til folk og stenge ned verden under Covid. De kan ikke hevde at arbeidsmarkedet ville ha vært annerledes i 2020 under en demokrat i Det hvite hus.

LØGN 3: Se på hva Trump sier at han kommer til å gjøre hvis han blir valgt. Han vil fjerne det jeg har gjort med Medicare, og redusere prisen på Medicare.

Det er ikke noe grunnlag for dette, ettersom Trump har sagt at han aldri vil gjøre noe som vil skade eller sette Social Security eller Medicare i fare. Dessuten iverksatte Trump nøyaktig de samme ordrene for å senke prisene på reseptbelagte legemidler som Biden.

LØGN 4: Dere vet at vi har 1000 milliardærer i USA. Vet dere hva deres gjennomsnittlige føderale skatter er? 8,3 %.

Factcheck.org har funnet at de 0,1 % som tjener mest, i gjennomsnitt betaler 25,1 % i føderal inntekts- og lønnsskatt.

LØGN 5: Vi har allerede snudd [økonomien].

CNNs Burnett siterte noen tøffe tall om økonomien til Biden, og bemerket at kostnadene ved å kjøpe bolig hadde doblet seg, og at realinntekten, når man tar hensyn til inflasjonen, faktisk har gått ned siden han tiltrådte. Bidens svar? Han benektet det.

LØGN 6: Meningsmålingene har vært feil hele tiden.

Hver eneste meningsmåling som sier at folk er opprørt over økonomien? Hver eneste meningsmåling som viser at Bidens oppslutning er historisk lav?

Fra dusinvis av forskjellige kilder – og alle tar feil?

LØGN 7: Det er grådighet i næringslivet der ute. Og dét må det gjøres noe med.

Arbeidskraftskostnader økte med 4,2 % mellom 2023 og 2024. De økte med 5,1 % fra 2021 til 2022. Kostnadene for alt fra forsyninger, til frakt, til husleie, til skatter har gått opp. Hvorfor er det slik? På grunn av den enorme mengden statlige penger som er sprøytet inn i systemet, økninger av minstelønn i California og andre delstater, og begrenset etterspørsel fra forbrukerne.

Hvordan skal Biden håndtere det? Fortelle selskapene at de ikke kan øke prisene for å unngå å tape penger?

LØGN 8: [Inflasjonen] var 9 % da jeg tiltrådte.

Biden fortsetter å late som om landet var i en forferdelig forfatning da han tiltrådte, mens USA da allerede var på vei oppover, takket være Trumps Warp Speed-prosjekt, som vaksinerte folk raskt mot covid-19.

Inflasjonen var på beskjedne 1,4 % i januar 2021. Så gikk Biden på en fyllefest det første året, og inflasjonen skjøt i været.

LØGN 9: De har penger å bruke. Det irriterer dem, og irriterer meg, at de må bruke mer.

Har de penger å bruke? Ifølge Bankrate lever 76 % av voksne som tjener mindre enn 50.000 dollar i året fra lønnsslipp til lønnsslipp, en økning fra 71 % året før. Biden trenger bare å se på kveldens nyheter for å se at folk kutter ned på dagligvarer, bensin – til og med på turer til McDonald’s – fordi kjøpekraften deres har gått ned.

LØGN 10: Sivile har blitt drept i Gaza som en konsekvens av disse bombene, og andre måter de angriper tettbygde strøk på.

Det er ærekrenkende å antyde at Israel overveier å angripe tettbygde strøk. Hamas har slått seg ned blant sivilbefolkningen, opprettet baser inne i sykehus og gravd tunneler under boligblokker.

Israel har i mer enn en uke advart befolkningen i Rafah om at de må flytte til en sikker sone utenfor byen. IDF er ikke spesielt ute etter å ramme tettbygde strøk, de jobber hardt for å minimere antall sivile dødsofre, samtidig som de eliminerer terroristene som kidnappet, voldtok og myrdet israelske sivile.

LØGN 11: Vi svekker ikke Israels sikkerhet. Vi reduserer Israels evne til å føre krig i disse områdene.

Å nedkjempe Hamas er en integrert del av Israels sikkerhet. Hvordan foreslår Biden at Israel skal vinne krigen hvis de lar terrorgruppens siste høyborg stå urørt?

LØGN 12: Det ga etter mitt syn ingen mening å engasjere seg i Irak i den tro at de hadde atomvåpen

Biden tok opp dette og sa at han advarte Israels president Netanyahu mot å gjøre de samme feilene som vi gjorde i Afghanistan og Irak. Men Biden stemte for å invadere Irak. Så Biden angrer kanskje på beslutningen i dag, men det var fornuftig for ham den gangen.

LØGN 13: Du kan ikke elske landet ditt bare når du vinner.

Noen bør fortelle det til alle kjendisene og elitene i Det demokratiske partiet som hevder at de kommer til å flytte hvis Trump blir gjenvalgt, eller de som sier at de ikke kjenner landet sitt lenger, eller som brenner amerikanske flagg når de demonstrerer for Hamas. Bidens refs av Trump med denne replikken ville hatt mer tyngde hvis han hadde sagt det til sine egne velgere.

LØGN 14: Når jeg reiser rundt i verden og møter andre verdensledere – vet du hva 80 % av dem sier: Du må vinne. Mitt demokrati står på spill.

Vi kan kanskje ikke si at dette er en absolutt løgn, men det høres ut som en av de uttalelsene som pressen elsker å angripe Trump for.

Er det virkelig andre verdensledere som trekker Biden til side etter luren hans og sier at «demokratiet står på spill» hvis du taper? Give us a break!

LØGN 15: Da kommer [Trump] til å innføre en skatt på 10 % som kommer til å øke den gjennomsnittlige amerikaners kostnader med 1500 dollar i året.

Trump har ikke foreslått noen slik skatt. Kanskje Biden mener Trumps plan om en 10 % toll på importerte varer, som kanskje, eller kanskje ikke, vil koste amerikanerne mer penger.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.