NTB lot alle hemninger fare i dekningen av Trump og hans velgere. Nå er de i gang igjen, og det kan være fornuftig å følge med på hva norske borgere fôres med daglig.

Jan-Morten Bjørnebakk har en signert artikkel bygget på AFP:

Det amerikanske skismaet: Ingen snakker lenger med den andre siden

Den foregir å skildre begge sider. Men gjør det kun ut fra den ene. Dermed blir det nok et eksempel på Demokratisk propaganda: Trump-tilhengerne påstås å befinne seg i en osteklokke, men det er nettopp den NTB befinner seg under.

NTB presterer å bruke Carl Bernstein, makkeren til Bob Woodward, som sannhetsvitne, uten å fortelle at Bernstein er en av de mest hatefulle Trump-motstanderne som spyr ut edder og galle på CNN.

– Inndelingen som skiller og polariserer oss i dette landet, er ondskapsfull. Den er dyp, og full av hat og sinne. Mesteparten av hatet og sinnet bygger på store løgner, sier den amerikanske gravejournalisten Carl Bernstein til AFP.

Bernstein er en kompromittert kilde hvis man ønsker en balansert vurdering. Valget av ham sier mye om hva AFP ønsker å oppnå.

I fremstillingen av USA stikker anti-amerikanisme frem. Amerikanerne karakteriseres som dumme.

Der amerikanerne tidligere kunne enes om et grunnleggende sett med fakta, driver de nå en uforsonlig stammekrig mot hverandre. Hver side står fullastet med ammunisjon de har hentet fra sine favorittmedier eller telefonapp.

Legg merke til at dette er den samme måten man hengte ut alternative medier på i Norge. Kommentarfeltet var giftig og farlig. Det må bringes under kontroll.

Parallellen mellom USA og Norge er til stede: Samme Trump-hat, samme fordreining av virkeligheten. Det er som om norske medier er Demokratenes forlengede arm.

Demokratene er blitt et korrupt parti som går inn for å ødelegge USA med sin politikk.

Derfor er nederlaget i Virginia og Minneapolis så alvorlig. Det er folket som rører på seg.

NTB/AFP klarer kunststykket å skildre de ulike verdener på Twitter og Parler uten å nevne hvorfor Parler oppsto: Twitter satte tommeskruene på ytringsfriheten. Trump ble kastet ut, Taliban fikk bli.

Avhengig av om amerikanere deler sine meninger på Parler eller Twitter, er Donald Trump enten siste skanse i en kulturkrig der sosialistene truer med å ta over, eller så er Donald Trump den største trusselen mot demokratiet siden borgerkrigen.

Journalistene infantiliserer borgerne og forenkler inntil det ugjenkjennelige. Faktum er at de konservative må være flinke for å hevde seg. Demokratene og wokemediene sitter på pengene og makta. Likevel taper de. Men det vil ikke AFP/NTB innrømme. Det er også deres eksistens det handler om.

De vil ikke ha en oppmerksomhet om hva som virkelig foregår, men lager skinndebatter.

Nå skal vi forberedes på mer Trump-hat. Biden tror det er et suksessformular, men kan ha forregnet seg.

Enveis

NTB/AFP påstår at den ene siden ikke vet hva den andre mener. Men det gjelder bare wokemediene. Den konservative siden bruker mye tid på å dekke hva wokemediene sier og skriver. Men de gjør det fra et annet perspektiv. De vet likevel hva de andre står for.

Det finnes ikke noe slikt perspektiv eller dybdesyn hos wokemediene. De hengir seg til endimensjonale fremstillinger: Good guys vs. bad guys.

Hvis det kniper med å få det til å gå i hop, tyr de til sensur eller fordreining.

George Floyd

NTB påstår at todelingen av virkeligheten også gjaldt dekningen av George Floyd og det som fulgte:

Dekningen etter at politiet drepte afroamerikaneren George Floyd fulgte i samme todelte og atskilte spor.

Venstresiden fikk høre om rettferdige protester for like rettigheter. Høyresiden fikk bilder av et land på randen av en voldelig overtakelse fra ville kommunistbander. (NTB)

Dette er ikke bare villedende, det er helt på jordet. Det Republikanske Amerika klarte ikke mobilisere mot volden og vandaliseringen. De lot seg knekke psykisk. Det var bare Trump og noen få støttespillere som sto oppreist.

NTB fortier alliansen BLM, Corporate America og Demokratiske politikere som Kamala Harris.

Hvor tendensiøst er det mulig å skrive?

NTB introduserer begrepet «ultrakonservative», men har ikke noen tilsvarende betegnelse på BLM og Antifa. Et odiøst begrep som ultrakonservativ legitimerer hvorfor de ble kastet ut av Twitter.

Parler og Gettr er de ultrakonservatives foretrukne sosiale nettverk. Høyrevridde som er kastet ut av ordinære sosiale nettverk som Twitter og Facebook, har funnet seg et nytt hjem i konservative Parler.

Kulturkrig

De fem første dagene etter presidentvalget ble Parler nedlastet nesten en million ganger. De nesten ni millioner brukerne tilbys en daglig diett sterkt dominert av kulturkrigen mot dem som vil rive historiske statuer av slaveeiere. (NTB)

Dumbing down

Trump-følgerne lever i en osteklokke. De utenfor aner ikke hva Hunters laptop er for noe. Dette er en idiotfremstilling av amerikanere. De 74 millioner som stemte Trump, vet godt hva Hunters laptop er for noe.

Det må være en stor osteklokke som får plass til så mange.

Amerikanere som ikke er inne i disse plattformene, vet høyst sannsynlig ikke at «laptopgate» handler om presidentsønn Hunter Bidens angivelige laptop. Utenfor det konservative ekkokammeret er det også liten sjanse for at amerikanere ser på Trump som frontkjemperen i en episk kamp mot sataniske pedofile fra Hollywood og Det demokratiske partiet.

Dette er et forsøk på å slå vanlige mennesker i hartkorn med spesielle grupper som wokemediene selv har skapt.

Det står i stil med artikkelen at det slutter med et sitat av Brian Stelter. Stelter er en av de største idiotene i CNN. Han følger scriptet og sier det han skal. CNN levde høyt på Trump, men er nå en skygge av seg selv.

– Når jeg surfer mellom tv-stasjoner, ser jeg to Amerika som står side om side på hvert sitt sidespor. To Amerika med helt ulik virkelighetsoppfatning, forventninger og informasjonskilder, skrev CNNs medieanalytiker Brian Stelter.

I politikken som i medieverdenen er det mye som går an, men én ting går ikke: Man må ikke gjøre seg til latter.

Biden har gjort seg til latter, og det er også mediene som bar ham frem. Noe kommer til å skje på mediefronten i USA. Det vil ha effekt også på mediesituasjonen i Norge.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.