Gaten utenfor den saudiarabiske ambassaden i Washington fikk onsdag nytt navn: Jamal Khashoggi Way. Biden skal på besøk til kongedømmet i juli. Det spørs hvordan han blir tatt imot.

Biden vil at Saudi-Arabia skal dekke opp for den manko i oljeforbruket som hans egen grønne politikk har forårsaket. Biden vil vekk fra karbon, men siden USA går på olje og gass, har det skapt en eksplosjon i prisene, og nå må Biden på tiggerferd. Han kunne reversert nedstengningen, men det er ikke aktuelt. Det grønne skiftet ligger fast. Det betaler forbrukerne for ved pumpene, hver eneste dag. Pengetrykkingen har utløst inflasjonen som nå galopperer. Vil velgerne finne seg i å bli flådd for det grønne skiftets skyld? Svaret er ikke vanskelig å gjette, og velgerne får sjansen i november.

Men woke-aktivistene herjer der de kan. Det var ikke State Department som foreslo å gjøre gaten utenfor den saudiske ambassaden til en permanent provokasjon. Borgermesteren i Washington, Muriel Bowser, er woke. Aktivistene skyver menneskerettigheter foran seg, men det har fått en helt ny betydning. Nå er det «no border», flytende kjønn, no guns, og abort frem til fødselen. Aktivistene tror de har en oppslutning de ikke har. På det punkt ligner de på radikalerne på 1960-tallet. Richard Nixon fant opp begrepet silent majority. Mye tyder på at det finnes en ny silent majority i USA, og den kommer ikke fra hvite som har fått beskjed om å skamme seg, men fra spansktalende og svarte. De vil stemme på Trump. De liker heller ikke lovløshet og inflasjon.

En konstant påminnelse, les: provokasjon

Byrådet stemte enstemmig for å gi et nytt navn til gaten, som tidligere het New Hampshire Avenue.

Ifølge Phil Mendelson, som er byrådsleder i District of Columbia, vil gaten være en konstant påminnelse og et minnesmerke for Khashoggi.

Sarah Leah Whitson, som leder Democracy for the Arab World Now, en menneskerettsgruppe som i sin tid ble grunnlagt av Khashoggi, fordømmer det hun mener er Bidens «skamløse kapitulering». (NTB)

Khashoggi fikk en brutal død i ambassaden i Tyrkia, men Khashoggis bakgrunn var ikke så cleancut som hans tilhengere gir inntrykk av. Han var regimets fiende, og aktivistene vil gni det inn i Mohammed bin Salmans ansikt. Hver dag.

At dette kunne skje, sier noe om hvor ubalansert dagens Demokrater er. De slår et regime i ansiktet som de så ber om hjelp fra. Bidens reise skulle ha funnet sted, men ble utsatt. Hvorfor? Kanskje gatenavnet hadde noe med det å gjøre. Mohammed bin Salman har tidligere nektet å ta telefonen når Biden ringer.

Velter statuer og omskriver historien

Kulturrevolusjonen som Demokratene, Corporate America og Big Tech slapp løs etter 25. mai 2020, kan sammenlignes med den kinesiske: BLM og Antifa gikk til angrep på Amerikas historie og kultur. Statuer ble veltet og revet. Biden-regimet har gjort et stort nummer av Charlottesville, fordi Trump forsvarte at det var gode mennesker blant dem som ville bevare statuen av Ulysses Grant. Demokratene har brukt denne uttalelsen utallige ganger. Men den revolusjonen de selv slapp løs, snakkes det ikke om. Den ruller fortsatt.

Det er i det lys man må se navnebyttet, for dette er ikke første gang plasser og gater får nye navn i pakt med det nye USA:

Det begynte da ordfører Bowser forandret en av hovedgatene til Black Lives Matter-gaten. Det samme gjorde Bill de Blasio foran Trump Tower i New York.

Plassen utenfor den russiske ambassaden ble oppkalt etter Boris Nemtsov, som ble drept ikke langt fra Kreml i 2015. Det var mer i den gamle tradisjonen.

Bøyer seg for Kina

Men det var én stat som ikke fant seg i å ha en konstant påminnelse/provokasjon utenfor sin ambassade i USA: Kina.

Dette eksemplet burde interessere Norge, for det var Norge som ga Liu Xiaobo Fredsprisen. Det førte til seks års nedfrysing av forholdet til Kina.

Et forsøk på å kalle opp plassen utenfor Kinas ambassade etter fredsprisvinneren Liu Xiaobo, som døde i fengsel, mislyktes etter kraftige reaksjoner fra Beijing.

Hvis det «mislyktes», betyr det at USA ikke turde provosere Kina. Så stor er Kinas makt blitt. Dette er selvsagt noe det diplomatiske korps i Washington snakker om og rapporterer hjem. Det finnes ett land USA ikke tør pelle på nesen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.