Forholdet mellom USA og Saudi-Arabia har vært spesielt. Så spesielt at det overlevde at femten av nitten 9/11-kaprere var saudiere. Men det ser ikke ut til å overleve Joe Biden. Det sier noe om hvilken katastrofe Biden-regimet har vært for USAs standing i verden.

Liberale, venstreorienterte medier er så opptatt av å messe om Donald Trump og MAGA at de ikke merker at USA synker, og ikke bare i Midtøsten. All oppmerksomheten om Ukraina skjuler hvor mye USA har forfalt og tapt.

Wall Street Journal skriver:

An unwritten pact binding the U.S. and Saudi Arabia has survived 15 presidents and seven kings through an Arab oil embargo, two Persian Gulf wars and the Sept. 11 terrorist attacks. Now, it is fracturing under two leaders who don’t like or trust each other.

En uskreven pakt som binder USA og Saudi-Arabia sammen, har overlevd 15 presidenter og syv konger, en arabisk oljeembargo, to Gulf-kriger og terrorangrepene 11. september. Nå sprekker det under to ledere som ikke liker eller ikke stoler på hverandre.

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman skal ikke ha sans for Biden som person, og det skal gå tilbake til da han var visepresident. I tillegg kommer hans mentale forfall, som kronprinsen slår vitser om. En annen prins, Feisal, benekter at bin Salman ikke respekterer Biden. Men man må spørre seg hvor mange andre rundt om i verden som tar Bidens blundere til beste. Nylig sovnet han midt i et intervju.

Bidens senilitet blir et bilde på USAs forfall.

Biden fortsetter Obamas plan for Midtøsten. Den bygger på at det går an å føre dialog og komme frem til en avtale med Iran. Sunni-statene frykter Iran. Så lenge Washington ikke endrer kurs, men fortsetter å forhandle med presteregimet, vil avstanden mellom Riyadh og Washington øke. Selv ikke når presteregimet er truet av folkelige protester, tar Washington skjeen i en annen hånd.

Det første Biden tok opp med bin Salman da de møttes, var drapet på Jamal Kashoggi. Det likte kronprinsen dårlig. Biden ville minne om at USA sto for menneskerettigheter, men hvorfor gjelder de bare en journalist med et flekkete rulleblad, og ikke kvinnene i Iran? Biden er den andre Demokratiske presidenten som vender det døve øret til Irans folk når det reiser seg. Hele Midtøsten ser det.

En trossak

Demokratene ble fornærmet da Saudi-Arabia ikke ville utsette produksjonskuttet til etter mellomvalget. Demokratene vet at bensin/diesel-prisen koster dem stemmer. I stedet har Biden solgt unna den strategiske oljereserven. Nylig kom det frem at USA bare har diesellagre til 24 dagers forbruk.

Tyskland klarte å ødelegge sin egen energipolitikk med die Energiewende, skiftet til grønn politikk. Biden gjør akkurat det samme: legger ned oljeutvinning for å satse på fornybart. Enten det er mineralene til el-batterier, solceller eller vindmøller, så lages de i Kina. Kina vokser, og amerikanerne blir fattige. Men for Demokratene er det en trossak, slik det er for «de progressive» i hele Vesten. De er villig til å spille hasard med samfunnets overlevelse, bare fremtiden blir grønn.

Da kan det hende det ikke blir noen fremtid.

Kina i slagformasjon

Partikongressen i Bejing denne weekenden viste en leder som samler troppene til krig. Dermed river Xi Jinping grunnen vekk ikke bare under Washingtons politikk, men hele den vestlige elitens, som har basert sin strategi på samarbeid med Kina. Husk Ine Eriksen Søreides uttalelse for noen få år siden om at Kina ikke utgjorde noen militær trussel.

Varsellampene har lyst lenge. Den brutale undertrykkelsen av demokratiet i Hongkong var et varsel om hva som venter Taiwan.

USA har ikke bare bygget forholdet på sandgrunn. Amerikansk elite valgte å berike seg, og kineserne visste å utnytte deres grådighet. Tiltalen mot to kinesiske tjenestemenn som ble kunngjort av justisminister Merrick Garland og FBI-sjef Christopher Wray mandag, kan leses som et tomt slag i lufta. For å gi inntrykk av å gjøre noe. De to kineserne sitter trygt i hjemlandet. Washington risikerer ingen diplomatisk feide, som da datteren til Huawei-grunnleggeren ble pågrepet i Canada. Det var under Trump.

Biden hadde all arrogansen til kyst-eliten da han var vert for Xi Jinping i 2012. Han trodde han var representant for supermakten som ikke hadde noe å frykte ved å invitere Kommunist-Kina inn i varmen.

Korrupsjon

Historisk er det interessant at Biden-familien benyttet dette vennlige forholdet til å berike seg. Tony Bobulinski har fortalt hvordan han møtte Joe Biden og de ble enige om forretningene med kineserne. Alle har visst det. Den amerikanske eliten solgte ut sitt eget land, sin egen befolkning. Og denne eliten valgte den mest korrupte familien til å bli president, dvs. det var de som valgte, ikke folket. Folket ble detronisert valgnatten, da opptellingen ble stanset. Det foregikk for åpen skjerm.

Tucker dropper bemerkninger om det hele tiden, fordi han ser sammenhengen: Det samme partiet som dropper kausjon og vil legalisere narkotika når landet opplever en eksplosjon av kriminalitet og 108.000 døde av overdose, demonstrerer sin åpenlyse forakt for Amerika: Det skal ødelegges. Den senile presidenten de innsatte, gir mening som et tydelig signal.

At denne eliten har slått inn på en vei som styrer mot atomkrig med Russland, er noe som går opp for stadig fler. Derfor er mellomvalget så viktig.

 

U.S.-Saudi Relations Buckle, Driven by Animosity Between Biden and Mohammed bin Salman

U.S. Says Chinese Tried to Obstruct Huawei Prosecution

Xi Jinping’s Endgame: A China Prepared for Conflict With the U.S.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.