Et velkjent sted i bybildet for tilreisende: Macy’s på Herald Square. Dette enorme varhuset ble plyndret mandag kveld. Over internradioen sa first responders: Vi mister byen. Likevel vil ikke borgermesteren sette inn Nasjonalgarden. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Guvernør Andrew Cuomo kaller ordfører Bill de Blasios håndtering av lov og orden en skandale. Blasio har 38.000 politifolk til rådighet, men likevel klarer han ikke forhindre plyndring i massiv skala på Manhatten.

 

«You have 38,000 NYPD people, it is the largest police department in the United States of America,» he said. «Use 38,000 people and protect property. Use the police, protect property and people. Look at the videos, it was a disgrace.»

Cuomo sier han har makt til å sette de Blasio til side og styre selv. Men han vil se an litt til.

In an extraordinary statement, he went on to say his «option is to displace the mayor … bring in the National Guard» and essentially «take over.» However, he said, «I don’t think we’re at that point.»

He added, «That would be such a chaotic situation in the midst of an already chaotic situation. I don’t think that makes any sense.»

Spørsmålet er om Cuomo burde ha grepet inn.  New York tåler ikke en slik natt til.

Guvernør Cuomo har vært på tale som en mulig erstatter for Joe Biden som viser stigede tegn på senilitet. Men han har gjort to blemmer: Han tvang aldershjem til å motta covid-19-pasienter og det gjorde at 5.400 gamle døde i New York.

Hvis han oversitter sjansen til å gjøre noe i New York, overlater han sjansen til Trump:

«New York was lost to the looters, thugs, Radical Left, and all others forms of Lowlife & Scum. The Governor refuses to accept my offer of a dominating National Guard,» Trump tweeted. «NYC was ripped to pieces.»

Trump er ved å finne formen og kommer til å handle. Cuomo kunne valgt å samarbeide, men ville vært politisk død for venstrefløyen i partiet. Den heier på Antifa.

De Blasio ble spurt av en reporter om det ikke var på tide å sette inn Nasjonalgarden, slik mange andre byer har gjort.

“We do not need, nor do we think it is wise for the National Guard to be in New York City. Nor any armed forces,” he said. “When outside armed forces go into communities no good comes of it.”

De Blasio er den mest radikale borgermesteren i byens historie.

 

 

Cuomo slams de Blasio’s handling of riots, claims he has power to ‘displace’ mayor but not ‘at that point’

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.