Hvis politiet skyter har mobben rett til å gå amok. Slik er det blitt i Minneapolis og flere andre byer. Foto: Carlos Gonzales/AP/NTB

Det brøt ut nye opptøyer i Minneapolis–St. Paul søndag etter at en ettersøkt mann ble skutt av politiet. 500 fra nasjonalgarden måtte innkalles for å holde orden. Mobben gjorde likevel som den ville. Når guvernøren sender tweets som sier at «nok en svart mann er drept av politiet», kan man ikke vente annet.

Det er ikke en gang slått fast at Daunte Wright var svart.

Demokratene har gjort seg til venn med mobben. Det kan skape problemer for Biden.

People run as police attempt to disperse the crowd at the Brooklyn Center Police Department, late Sunday, April 11, 2021, in Brooklyn Center, Minn. The family of Daunte Wright, 20, told a crowd that he was shot by police Sunday before getting back into his car and driving away, then crashing the vehicle several blocks away. The family said Wright was later pronounced dead. (Carlos Gonzalez/Star Tribune via AP)

Ifølge journalisten Andy Ngo var mannen et ettersøkt bandemedlem.

Hendelser som dette er blitt påskudd til å plyndre forretninger og det skjedde også denne gang. En mengde på 500 kan stort sett gjøre hva den vil, når den ikke møter annet enn passiv motstand.

The demonstrators had largely dispersed by 1:15 a.m. Monday. Harrington added that about 20 businesses had been broken into at the city’s Shingle Creek shopping center. He said law enforcement agencies were coordinating to tame the unrest, and the National Guard was activated.

National Guard troops arrived before midnight. The Brooklyn Center Walmart was targeted by looters who also completely destroyed a nearby Foot Locker, T Mobile and a New York men’s clothing store. Looting spilled over into north and south Minneapolis late Sunday into Monday morning as stores in Uptown and along Lake Street were also broken into and emptied.

A police headquarters in another neighboring city of Brooklyn Park was «shot up» around 8 p.m. Sunday, Fox 9 Minneapolis reported. Multiple rounds were fired through the building’s glass front doors with some shots reaching the lobby. No injuries were reported.

Når man skyter gjennom inngangen på en politistasjon, har mobben mistet all respekt for lov og orden.

 

Looting in Minneapolis, National Guard activated after police shooting of Daunte Wright

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.