Den tidligere politimannen John Cardillo la ut dette bildet av ham selv og Roger Stone i natt.

Roger Stone slipper å gå i fengsel. Trump omgjorde dommen mot ham fredag kveld. Det hvite hus sa dommen er ledd i Russlandskonspirasjonen som har vist seg å være en konstruksjon. Det gir derfor ingen mening at Stone skal sone for noe som ikke eksisterte.

Men for anti-Trump-fronten er Stone et symbol. De kunne ikke få ram på presidenten og gikk derfor etter hans medarbeidere. Stone er den sjette i rekken.

Demokratene og anti-Trump-mediene gikk derfor amok, inklusive NTB. Det ikke snakk om å registrere at fakta viser at tiltaltene var ledd i en politisk prosess.

Opprinnelig ville påtalemakten gi Stone åtte-ni års fengsel. Da grep justisdepartementet inn. Det var ingen proporsjonalitet mellom det Stone var tiltalt for og en slik straffutmåling.

Men også da gikk anti-Trump-mediene i fistel. At det finnes mange operatører på deres side som ennå ikke er stilt for noen domstole, nevner de ikke. Det gjør Trumps velgere rasende. De ser ingen likhet for loven.

Dette er den viktigste grunnen til at Trump grep inn. Hans velgere ville ikke funnet seg i at Stone skulle i fengsel, mens menneskene som organiserte saken mot ham og Michael Flynn går fri.

Det hvite hus sendte ut en erklæring:

Roger Stone is a victim of the Russia Hoax that the Left and its allies in the media perpetuated for years in an attempt to undermine the Trump Presidency. There was never any collusion between the Trump Campaign, or the Trump Administration, with Russia.

Anti-Trump-mediene og FBI-ledelsen ville gjøre Stone til noe mer enn han var. Stone er 67 år og går ingen steder. Likevel ble han pågrepet som en farlig kriminell: 27 spesialagenter slo til på morgenkvisten og stormet huset med dragne våpen. Tilfeldigvis var et CNN-team like i nærheten klar til å filme pågripelsen.

Det hvite hus sier at fengselsopphold kan bli en uforholdsmessig helserisiko for Stone.

Demokratiske ordførere og guvernører har sluppet ut tusenvis av kriminelle, også med alvorlige dommer, pga covid. Flere av dem har begått nye alvorlige forbrytelser, inklusive drap. Folk har fått det med seg.

De har også fått med seg at Trump ikke er den første presidenten som omstøter dommer eller benåder. Alle presidenter har gjort det. Bill Clinton og Barack Obama benådet terrorister.

En revolusjonær gruppe som kalte seg May 19th Communist Organization drev i begynnelsen av 80-årene en bombekampanje mot føderale bygninger, inklusive Kongressen, for å hindre Ronald Reagans gjenvalg. Situasjonen kan minne litt om dagens forhold: BLM og Antifa bruker vold for å hindre Trumps gjenvalg.

Fra venstre: Susan Rosenberg, Judy Clark og Betty Ann Duke. Det er USAs første og eneste kvinne-terrorgruppe. De var lesbiske og to menn fikk bare være med på deres vilkår.

Gruppen hadde flere politifolks liv på samvittigheten. De ble dømt til straffer på 38 år. En av de dømte var Susan Rosenberg. Hun ble benådet av Clinton og leder i dag innsamlingene til Black Lives Matter. Det er forbindelseslinjer mellom fortidens revolusjonære og dagens.

Men dette får ikke de som leser anti-Trump.medier vite.

NTBs omtale av Stone-saken er så ensidig at den fortjener å gjengis i sin helhet.

Les mer om den kvinnelige terrorgruppen her:

Inside the female-run communist terror group hell-bent on destruction

 

Trump omgjør fengselsdommen til Roger StoneID: 17390381

utvidet sak

President Donald Trump har omgjort fengselsdommen til sin mangeårige venn Roger Stone, bare dager før Stone skulle begynne å sone dommen.

Stone ble i februar dømt til tre år og fire måneder i fengsel for å ha løyet til Kongressen, påvirket vitner og hindret Kongressens gransking av om Trumps kampanje samarbeidet med russerne før valget i 2016.

Stone fortalte fredag at Trump hadde ringt ham for å fortelle ham at dommen skulle omgjøres.

En omgjøring opphever ikke kjennelsen slik en benådning ville, men sikrer at han ikke trenger å sone, selv om han fortsatt er en dømt mann.

– Roger Stone er nå en fri mann, sa Det hvite hus i en kunngjøring, der de gjentok Trumps påstand om at spesialetterforsker Robert Mueller gransket en forbrytelse som aldri skjedde, og at Stone derfor aldri skulle vært tiltalt.

Talskvinne Kayleigh McEnany kalte Stone et offer for Russlands-bløffen som venstresiden og deres allierte i pressen sto bak.

Kritiske demokrater

Beslutningen vil skape ytterligere bekymring blant de mange som er kritiske til at Trump så ofte griper inn i landets rettssystem for å hjelpe venner og straffe motstandere.

Demokratene sier beslutningen føyer seg inn i en lang rekke inngrep i nasjonens rettssystem presidenten har stått bak.

Beslutningen «krenker rettsstaten og de juridiske prinsippene», sier lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff.

– Med dette gjør Trump det klart at det er to rettssystemer i USA – ett for hans kriminelle venner, og ett for alle andre, sier Schiff.

Lederen for Det demokratiske partiet Tom Perez spør seg om det er noen myndighet Trump ikke er villig til å krenke.

Fortsatt rasende

Beslutningen viser igjen hvor rasende Trump fortsetter å være over hele Russlands-granskingen. Han er selv overbevist om at han og hans folk er urettferdig behandlet av agenter og påtalemyndighet, og Det hvite hus har lagt mye arbeid i å presentere en alternativ versjon av Muellers gransking.

Så sent som i mai grep justisdepartementet inn for å henlegge saken mot Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, som også var tiltalt for å lyve for Kongressen.

Eksentriske 67 år gamle Stone er en av Trumps eldste venner og fortrolige som er kry av sitt omdømme som en slu luring, og i mange år har vært en bakromsoperatør hos Republikanere.

Han var den sjette Trump-medarbeideren som ble dømt i forbindelse med Muellers etterforskning av Russlands innblanding i valget.

Kontakt med WikiLeaks

Under valgkampen skrøt han av at han var i kontakt med WikiLeaks-stifteren Julian Assange, og at han på forhånd hadde fått vite at WikiLeaks skulle offentliggjøre 19.000 eposter de hadde hacket fra Demokratenes servere.

Men han avviste likevel konsekvent at han hadde gjort noe galt og kalte prosessen mot ham politisk motivert. Han nektet å ta ordet under rettssaken, og hans advokater kalte ikke inn noen vitner for ham.

Påtalemyndigheten la ned påstand om sju til ni års fengsel for Stone, men justisminister Bill Barr reverserte påstanden og anbefalte en mildere straff etter at Trump tvitret om saken.

Denne uvanlige inngripenen i en rettsprosess førte til stor uro i justisdepartementet, og hele aktoratet i saken trakk seg.

Lang rekke benådninger

Omgjøringen av Stones dom er det siste eksempelet på at Trump bruker presidentens ubegrensede myndighet til å benåde mektige personer som blir dømt.

I februar omgjorde han den 14 år lange fengselsdommen til den korrupte, tidligere Illinois-guvernøren Rod Blagojevic, og han benådet tidligere politisjef i New York Bernie Kerik og finansmannen Michael Milken, som var skyldig i innsidehandel.

Andre allierte, som tidligere sheriff Joe Arpaio i Arizona, som var tiltalt for misbruk av sin stilling ved grov diskriminering av minoriteter, og Conrad Black, som var dømt for bedrageri, men som skrev en skrytebok om Trump, ble også tilbudt benådning.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.