En mann som skjøt to ortodokse jødiske menn i to separate hendelser i Los Angeles denne uken, hadde en historie med antisemittisme og fortalte tidligere klassekamerater at han ønsket å drepe dem.

Jaime Tran, som er 28 år gammel, er siktet for føderale hatforbrytelser og risikerer en maksimal dom på livstid i fengsel for angrepene, sa statsadvokat Martin Estrada under en pressekonferanse i Los Angeles fredag.

Samfunnet i LA har i løpet av de siste dagene opplevd to forferdelige handlinger, sa hun, og gjerningsmannen, som var motivert av antisemittisme og hat mot mennesker i det jødiske samfunnet, begikk ekstreme handlinger rettet mot enkeltpersoner på grunn av deres jødiske tro.

Å gå etter to ofre ved to forskjellige synagoger i Beverlywood-området, er fullstendig uakseptabelt.

– Targeting two victims as they departed from religious services at two different synagogues in the Beverlywood neighborhood. This type of criminal conduct is completely unacceptable.

Ifølge politiet fant den første hendelsen sted før klokken 09.45 onsdag, da Tran kjørte fram sin Honda Civic og skjøt en 47 år gammel mann idet denne var i ferd med å sette seg inn i bilen sin, som sto parkert overfor en synagoge ved Shenandoah Street.

Den jødiske mannen hadde på seg det tradisjonelle hodeplagget brukt av ortodokse jøder, yarmulke (også kalt kipa), og en svart jakke. Han ble skutt i høyre side av ryggen, ifølge det føderale politiet, som etterforsker hatkriminalitet.

Det andre angrepet skjedde rundt klokken 08.30 torsdag, omtrent to kvartaler unna det første åstedet. Også ved denne anledningen satt Tran i sin Honda Civic og plukket seg ut en ortodoks jødisk mann i 70-årene idet denne forlot en annen synagoge. Også denne mannen hadde på seg en yarmulke, ifølge straffeanklagen.

Ifølge politiet overlevde begge mennene skytingen. Tran ble arrestert i Palm Springs-området av Cathedral City Police. Ved hjelp av informasjon fra vitner og sikkerhetsopptak identifiserte myndighetene Trans bil og kunne spore registreringen. Politiet konfiskerte et skytevåpen av typen AK-47 og en .380 kaliber pistol i Trans bil.

Louis Keene skriver på Twitter at et av ofrene, Guy Taiem, emigrerte fra Frankrike for 15 år siden på grunn av økende problemer for jøder der. Trans Twitter-tråd viser utrolig hatefulle meldinger mot jøder. Tran er asiat.

Ifølge anklagen fra LAPD hadde Tran en forhistorie med antisemittiske bemerkninger. I desember 2022 skal Tran ha fortalt klassekamerater at jøder er «primitive» og oppmuntret dem til å skylde på «iranske jøder» hvis de hadde tap av inntekt.

Mellom august og november 2022 skal Tran ha sendt en tekstmelding til en tidligere klassekamerat:

– Noen kommer til å drepe deg, jøde, og – Jeg vil ha deg død, jøde.

– Someone is going to kill you, Jew, and – I want you dead, Jew.

FOX 11 har fått vite at Jaime Tran ble ble arrestert i fjor sommer for å ha båret en ladd pistol på campus i Cal State Long Beach, hvor han var tannlegestudent. Tran ble løslatt mot en kausjon på 30.000 dollar etter hendelsen i fjor sommer og var angivelig hjemløs.

Det burde ikke komme som en overraskelse, men liberale vestlige medier rører ikke historien, hverken i USA eller i Europa. Drapsforsøket på to ortodokse jøder i Los Angeles har fått veldig lite oppmerksomhet, og vi vet hvorfor. Gjerningsmannen var ikke en hvit ekstremist, men en hatefull asiat.

I 2021 signerte Biden en lovgivning som tok for seg hatkriminalitet gjennom pandemien, med særlig vekt på økningen i vold mot asiatiske amerikanere.

Da husker vi at Donald Trump fikk skylden for økningen av vold på grunn av sin retorikk, blant annet at han ville hindre mennesker fra Kina å komme inn i USA da koronakrisen slo ned.

I ettertid har vi opplevd at et flertall av hatkriminalitet-tilfellene i USA er utført av asiater, svarte og andre minoriteter. Det betyr ikke at hvite er uskyldige, men det er vi hvite som blir valgt ut av venstresiden og får oppmerksomheten. Alltid!

Biden har ikke uttalt seg om drapsforsøket på to ortodokse jøder i California. Det har heller ikke mange i liberale medier. Vi vet hvorfor.

Victim of alleged hate crime shooting speaks with KTLA 5 News.

 

Elisabeth Rooney er Documents USA-korrespondent.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.