Politiet og medier har allerede konkludert med at Mohammed Abdulkareems drap på jøden Benjamin Harouni ikke handlet om hatkriminalitet eller antisemittisme, men heller en tidligere pasient som var misfornøyd med tannbehandlingen.

De har faktisk gått så langt å skylde på offeret – victim blaming.

Document skrev tidligere i kveld om drapet på Dr. Harouni og to andre som ble såret i skytingen ved et tannlegekontor utenfor San Diego.

Jødisk tannlege drept, to andre såret i skyting utenfor San Diego

Det var bare timer etter at drapet ble kjent at medier kom ut med at Mohammed Abdulkareem var pasient ved tannlegesenteret Smile Plus, som drives av far-og-sønn-teamet Jack og Benjamin Harouni, og ligger i forstaden El Canjo utenfor San Diego.

I kveld så vi nyhetsreportasjer på TV her i USA hvor de intervjuet tidligere pasienter. En TV-stasjon hadde funnet frem til en mann ved åstedet som sa at han forsto hvorfor Mohammed var sint fordi han hadde selv opplevd å vente lenge på behandling.

Vi har ikke tilgang til videoen enda, men det var tydelig at bare timer etter drapet jobbet medier med victim shaming. Det var altså Dr. Harounis egen feil at han ble drept.

Liberale The San Diego Union-Tribune skriver at Mohammed Abdulkareem var misfornøyd med tannlegebehandlingen:

– ‘Disgruntled’ former patient suspected of killing dentist in El Cajon shooting

Politiet identifiserte Benjamin Haroun som ble skutt og drept, skriver Union-Tribune. Han var tannlege ved kontoret og medlem av det jødiske samfunnet i El Cajon. Harouni fylte 28 år ni dager før skytingen.

Selv om motivet bak skytingen fortsatt er under etterforskning, sa politiet fredag at Abdulkareem var en tidligere pasient ved tannlegekontoret.

Etterforskere la til at det er ingen indikasjon på at hendelsen var en hatkriminalitet, at all – ikke i det hele tatt:

Fabienne Perlov, regiondirektør for Anti-Defamation League San Diego, gjentok politiavdelingens retorikk i en uttalelse fredag ettermiddag:

– Vi er i kontakt med politiet som deler for øyeblikket at der er ingen indikasjon på at drapet er motivert av antisemittisme, sa Perlov på X.

Hun la til at ADLs Senter for ekstremisme heller ikke hadde identifisert en ekstremistisk eller hat-relatert motivasjon bak skytingen.

Abdulkareem er for tiden fengslet uten kausjon, mistenkt for drap og drapsforsøk. Han skal stilles for retten i El Cajon Superior Court tirsdag.

Ifølge tannlegekontorets nettside studerte Harouni naturvitenskap og statsvitenskap ved University of South California og fortsatte sin utdannelse ved Arthur A. Dugoni School of Dentistry i San Francisco.

Å bli tannlege var Dr. Harounis livslange lidenskap og han elsket sine pasienter. Han drev tannlegekontoret sammen med sin far, Jack Harouni, som også er tannlege.

StopAntisemitism skriver at lokale mediene har allerede kommet ut for å si at Abdulkareem var mentalt ustabil, noe vi ofte ser når vi har jødiske ofre.

Vi er ikke overrasket.

– Måtte Dr. Benjamin Harounis minne være en velsignelse for familien han etterlot seg.

– May Dr. Benjamin Harouni’s memory be a blessing to the family he left behind.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.