Den jødiske kvinnen ble stukket flere ganger i halsen og hodet med en skarp gjenstand. Det er fortsatt ingen mistanke om hatkriminalitet da et israelsk flagg som hang på veggen i Samanthas hjem ble stående urørt drapsnatten.

Politiet i Detroit har navngitt den mistenkte for drapet på den jødiske kvinnen Samantha Woll. Gjerningsmannen som ble arrestert forrige søndag er 28 år gamle Michael Miguel Jackson-Bolanos, fra Detroit.

Jackson-Bolanos er siktet for forsettlig drap, invasjon av hjemmet og ett tilfelle av løgn til politiet.

Drapet på Samantha som var leder ved en synagoge i Detroit, Michigan, har vakt stor oppsikt i USA, spesielt da det skjedde to uker etter terrorangrepet mot Israel, og en tid da antisemmitisme og hatkriminalitet mot jøder har nådd historiske høyder.

Som skrevet på Document tidligere skulle vi unngå spekulasjoner om motiv og noen dager etter drapet ble det raskt avklart at det ikke var motivert av antisemittisme.

Jackson-Bolanos ble arrestert 10. desember etter at han kom på politiets radar på grunn av flere biltyverier i Wolls nabolag. Han har sonet fire år i fengsel for et lignende lovbrudd, melder Free Press. Lite informasjon om Jackson-Bolanos ble gjort tilgjengelig.

Jackson-Bolanos erklærte seg ikke skyldig samme dag, og advokaten hans fortalte journalister at klienten hans var et offer for omstendigheter fordi saken har fått så mye publisitet. Politiet var derfor tvunget til å foreta en arrestasjon selv om det ikke var bevis for at Jackson Bolanos var skyldig.

Michael Jackson-Bolanos is charged with murder of Samantha Woll (Michigan DOC)

Aktor i saken, Ryan Elsey, uttalte i retten at en frakk funnet i leiligheten til Jackson-Bolanos’ kjæreste hadde Wolls blod på seg og ser ut til å stemme overens med den samme jakken han hadde på seg den kvelden da hun ble drept.

– A coat found in the apartment of Jackson-Bolanos’ girlfriend had Woll’s blood on it, said Assistant Prosecutor Ryan Elsey. [It appeared to] be consistent with the very same jacket he was wearing that night when she was killed, Ms Elsey told the court.

Påtalemyndigheten hevdet under Jackson-Bolanos’ første rettsmøte at den mistenkte brukte en skarp gjenstand – a straight edge cutting instrument – til å stikke Woll i hodet og nakken.

Igjen blir vi minnet på at det ikke er bevis på at hatet var basert på antisemisme. Påtalemyndigheten har hele tiden sagt at det ikke er noe som tyder på at hendelsen var hatkriminalitet. Den eneste forklaringen de har gitt publikum er at etterforskere påpekte at et israelsk flagg som hang på veggen i hjemmet hennes ble stående urørt i angrepet.

– However, prosecutors said there was nothing to indicate that the incident was a hate crime. “The evidence is just not there,” said Wayne County Prosecutor Kym Worthy. Investigators pointed out that an Israeli flag hanging on the wall of her home was left untouched in the attack.

The Jewish Press skriver om arrestasjonen av Jackson-Bolanos og at USAs president Joe Biden ble orientert om drapet, men til tross for at presidenten ofte snakker om økende antisemittisme i USA og til tross for Wolls engasjement i demokratpartiets politikk, har ikke presidenten uttalt seg eller lagt ut en pressemelding på nettstedet til Det hvite hus:

– U.S. President Joe Biden was briefed on the killing, but despite the president often talking about rising antisemitism in the United States and despite Woll’s involvement in Democrat Party politics, the president has not issued a statement that was posted to the White House website.

The Jewish Press skriver at at politisjefen i Detroit, James White, har sagt at antisemittisme ikke er utelukket i etterforskningen.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.