I går ble Loay Abdelfattah Alnaji arrestert for drapet på jøden Paul Kessler. Norske medier, med NRK i spissen, feier saken under teppet. Hva kan vi vente av statskanalen som synes det er innafor å publisere rasistiske videoer om jødesvin?

I forrige uke skrev Document om den 65 år gamle jøden Paul Kessler som døde etter å ha blitt slått av en pro-palestinsk demonstrant i Westlake Village utenfor Los Angeles.

I går ble 50 år gamle Loay Abdelfattah Alnaji siktet for vold og uaktsomt drap med grov kroppsskade.

Document publiserte en NTB-sak i dag, som gir minst mulig informasjon om tragedien og ikke navngir gjerningsmannen. Noen få aviser har publisert NTB-saken, og gir heller ikke mer informasjon.

NRK har valgt å skrive så lite som mulig, for det passer ikke inn i historien at Alnaji har et arabisk-klingende navn, er professor og  har vært glødende engasjert i den pro-palestinske bevegelsen siden 7. oktober. NRK skriver:

Mann siktet for uaktsomt drap på jødisk demonstrant.

En 50 år gammel mann er siktet for vold og uaktsomt drap etter at en jødisk mann døde etter en demonstrasjon i byen Thousand Oaks i California.

Ifølge påtalemyndigheten i Ventura fylke påførte den siktede offeret, 69-årige Paul Kessler, grov kroppsskade i en konfrontasjon da det ble holdt en proisraelsk og en propalestinsk demonstrasjon samtidig. Dette skjedde 5. november i Thousand Oaks, som er en forstad til Los Angeles. Kessler døde dagen etter.

Venstrevridde medier i USA er ikke stort bedre, selv om de har skrevet mer utdypende om saken. Men likevel velger de overskrifter og vinkler saken til at Kessler var en jøde som protesterte, falt på bakken og slo seg i hodet.

Hvis Paul Kessler falt og slo hodet sitt, hvorfor var en arrestasjon nødvendig, spør Joe Concha? Hvorfor ble kausjon satt til 1 million dollar?

Hitler burde ha knust dere!

Øyeblikk før Paul Kessler ble drept nær Los Angeles, kunne man høre anti-israelske demonstranter synge:

– Hitler burde ha knust dere!

– Dere skal brenne i helvete! Israel skal brenne i helvete!

Han var et jødesvin, så det er ikke så farlig

Det tragiske dødsfallet fortjener å få like mye oppmerksomhet som alle andre drap motivert av hat, både her i USA og i Norge. Men Paul Kessler var jo jøde, så det er ikke så farlig.

Vi kan jo ikke vente noe bedre fra statskanalen som synes det er innafor å publisere rasistiske videoer som hetser jøder og kaller de for svin.

Skjermbilde Aftenposten.

Vennen til Paul Kessler forlanger at Alnaji blir siktet for hatkriminalitet, som enda ikke er en del av siktelsen. Han vil snakket med distriktsadvokaten og fortelle ham hvordan det er å være en hunted Jew – en forfulgt jøde.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.