Situasjonen for franske jøder blir stadig mer dyster. Sist lørdag ble det skutt med løskrutt mot en synagoge i Paris. President Francois Hollande møtte søndag med jødiske ledere og forsikret dem at sikkerheten ville bli trappet opp.

French President Francois Hollande met Sunday with leaders of the country’s Jewish community amid renewed concerns about anti-Semitism, and pledged to fight extremism and anti-Semitism “with the greatest firmness.”

He said authorities “in the coming days, in the coming hours” will increase security at Jewish religious sites so they won’t be subject to the kind of attack that targeted a synagogue in the Paris suburb of Argenteuil on Saturday night.

A representative of the synagogue said the building was targeted with about eight blank bullets and services were cancelled. The representative, who spoke on condition of anonymity because a police investigation is under way, said no one was hurt in the incident.

Men det er flere alarmerende tegn: 19. september ble en jødisk kolonialbutikk brannbombet i Sarcelles, en forstad til Paris med mange jøder.

On Sept. 19, a kosher grocery in the heavily Jewish Paris suburb of Sarcelles was firebombed, injuring one person. The attack came the same day a French satirical paper published crude caricatures of the Prophet Muhammad. Anti-Western protests were also growing at the time against an anti-Islam film.

“What happened in Sarcelles was just a start, or was just a test,” Sammy Ghozlan, head of a French group that tracks anti-Semitism in the country, said. “Islamism is a force of influence and Islamists are going to seek out the weakest people to teach them to kill.”

Jøder er en utsatt gruppe. Politiet kan bevokte synagoger og sentra, men ikke enkeltpersoner, og ikke alle skoler.

Den mest rystende opplevelsen var Mohamed Merahs drap på en rabbiner, hans to barn og ytterligere ett barn, ved den jødiske skolen i Toulouse i våres. Disse drapene ble etterfulgt av flere angrep på jøder. Frankrike synes å ha fått et ytterliggående islamsk miljø som ønsker å skade jøder fysisk.

Politiet har gått til arrestasjon av 11 mennesker som var innblandet i brannbomben i Sarcelles. Flere av dem var konvertitter.

On Saturday, French police carried out raids around the country to dismantle the group responsible for the firebombing, arresting 11 members of a Jihadi cell of young Frenchmen recently converted to Islam.

One man was killed when he opened fire on police in the eastern city of Strasbourg, injuring three. Officials said they had been tracking the man, identified as Jeremy Sydney, since the Toulouse shootings in March.

One arrested man was carrying a loaded gun, and police found weapons, cash and a list of Paris-area Israeli associations during the raids.

“You can imagine what their other plans could have been,” counterterrorism official Eric Voulleminot said at a news conference.

 

Fransk politi beskriver gruppen som nærmest et undergrunnsnettverk, og de hadde planlagt omfattende voldsangrep mot jøder.

“Dette er en meget alvorlig operation med en stor rækkevidde. Den blev iværksat for flere uger siden og har haft til formål at afvikle et terrornetværk,” sagde premierminister Jean-Marc Ayrault under et besøg i Lille.

Ifølge kilder i politiet, var det en gruppe mennesker som med stor beslutsomhed planlagde omfattende vold, som blev arresteret. De er franske og født i 1980′erne og 1990′erne.

Den mistænkte og dræbte i Strasbourg, Jeremiah Louis-Sidney, havde skudt på politiet med en 357 Magnum.  En politimand blev skudt i hovedet og hjertet, men blev reddet af sin beskyttelsesudstyr.

En anden mand, der blev anholdt i Torcy, Seine-et-Marne, var bevæbnet med en 0,22 Long Rifle.  Det var ifølge Paris anklager François Molins “et våben, der var klar til at skyde”

Politiet greb også ind i Cannes, hvor der var fem formodede medlemmer af den celle, som Jeremiah Louis-Sidney var en del af.

Det ble benyttet en granat fra det tidligere Jugoslavia under angrepet mot den jødiske butikken i Sarcelles.

Efterforskerne fandt den 25. september DNA-spor på granaten som svarer til Jeremias Louis-Sidney. Han er født i Melun, Seine-et-Marne, og blev i 2008 dømt for narkotikahandel. Anklageren har beskrevet Louis-Sidney som “en lovovertræder, som konverterede til radikal islam.”

De andre personer, blev beskrevet af den øverste dommer, som deltagere i “et netværk, næsten som en celle,” og de har lignende profiler som Louis-Sidney. Tre af dem havde dog en ren straffeattest for ”almindelige” forbrydelser.

“Dette er ikke et terrornetværk, som kommer udefra, Det er et netværk fra vores nabolag. Det er ikke udlændinge, det er franske muslimer”, bemærkede indenrigsminister Manuel Valls på Tv-stationen TF1.

Politiet tror flere i gruppen planla å ende som martyrer. Det gir en helt annen retning på deres operasjoner enn vanlig politisk vold.

Ud over de kontanter, € 27.000, beslaglagde efterforskerne fire “testamenter,” sagde Molins, statsadvokat i Strasbourg. Patrick Poirret, tilføjede at han var overbevist om, at Jeremiah Louis-Sidney havde til hensigt at ende som en martyr.

http://denkorteavis.dk/2012/politi-i-aben-kamp-mod-islamistisk-terrornetvaerk-i-strasbourg/

http://www.timesofisrael.com/french-president-pledges-to-fight-anti-semitism-with-the-greatest-firmness/
 http://www.jta.org/news/article/2012/10/07/3108751/blank-bullets-fired-near-paris-area-synagogue