Leder av Jewish Agency, som har ansvar for jødisk emigrasjon til Israel, sa under et Paris-besøk at arabernes antisemittisme og antisemittisme både på høyre- og venstrefløyen vil få mange franske jøder til å forlate Frankrike.

Flere terrorangrep har spesifikt vært rettet mot jøder. Ved den jødiske skolen i Toulouse i 2012, ved angrepet i Paris 9. januar og ved angrepet på det jødiske museet i Brussel. I tillegg kommer en rekke ikke-dødelige angrep på jøder.

image

Foto: Ofrene for HyperCacher-angrepet 9. januar 2015: Fra venstre Yoav Hattab, Yohan Cohen, Francois-Mihcel Saada, Philippe Braham.

Etter januar 2015 lever jødiske skoler og synagoger med bevoktning. Selv om det avverger angrep, innvirker det på ens psykiske tilstand.

“We came here because there are historical processes here,” Sharansky said of France, which for the past two years has been Israel’s largest source of immigrants thanks to a record-setting 15,000 Jews who settled in Israel in that time.

“There is no future for the Jews in France because of the Arabs, and because of a very anti-Israel position in society, where new anti-Semitism and ancient anti-Semitism converge,” Sharansky told JTA.

Forholdsmessig har muslimer en tre ganger så høy andel antisemitter som befolkningen generelt.

In surveys conducted in 2014 among 1,580 respondents by the CRIF umbrella group of French Jewish communities, nearly three-quarters of those who self-identified as observant Muslims agreed with the statement that Jews have too much influence on French economics, compared to 25 percent in the general population.

The assertion that Jews control the media received an approval rating of 23 percent in the general population group and 70 percent among practicing Muslims.

Men det er også urovekkende tall for den generelle befolkningen. Og NB! Det gjelder både deler av Front Nationals velgerskare og ytre venstre.

Among the general population, 32 percent of respondents agreed with the statement that “Jews use to their own benefit their status as victims of the Nazi genocide” compared to 56 percent of respondents from the Muslim category and among those who voted for the far-right National Front party in 2012. Among voters for the Front de Gauche far-left party, the assertion had a 51 percent approval rating.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂