22 år gamle Anderson Lee Aldrich er siktet for drap og hatkriminalitet etter masseskytingen på Club Q, et utested for skeive, i Colorado Springs natt til søndag 20. november. Fem personer ble skutt og drept, og ytterligere 25 ble skadd, skrev Dagbladet i går:

– Angrepet på nattklubben for skeive skjedde i forbindelse med minnedagen 20. november for transpersoner som er drept i transfobiske voldshandlinger.

Selv om det er dead of winter i Norge er Dagbladet som alltid på kirsebærplukking og unnlater å rapportere en viktig detalj i artikkelen fra Sky News som de bruker som kilde. Anderson Lee Aldrich er nemlig ikke-binær:

– Den mistenkte møtte opp i retten for første gang via videolink fra fengselet onsdag, hvor de kunne ses satt sammen i en stol med synlige blåmerker i ansiktet. Sent på tirsdag sa forsvarsadvokater at den siktede er ikke-binær, og i en fotnote til deres innlevering hevdet at Aldrich foretrekker å bruke pronomenene «de» og «dem».

– Late on Tuesday, defense lawyers said the accused is nonbinary and in a footnote to their filing asserted that Aldrich prefers using the pronouns «they» and «them».

Avisen villeder ikke bare sine lesere med håndplukket informasjon fra aktivistene som ønsker å formidle til sine lesere at dette er en handling basert på rent og skjært hat mot homofile.  Det er enda ikke bevist – og at Aldrich er ikke-binær er en ubeleilig sannhet for venstrevridde som gir konservative skylden for hat mot LHBT-samfunnet. Det er heller ikke sant at Anderson Lee Aldrich er siktet for drap og hatkriminalitet som Dagbladet skriver.  Noe han ikke er. Ikke Enda! – ifølge Sky News:

– Mens motivet for skytingen fortsatt er under etterforskning og påtalemyndigheten ennå ikke har inngitt formelle siktelser, sa myndighetene at Aldrich står overfor mulige siktelser for drap og hatkriminalitet.

– While the motive for the shooting is still under investigation and prosecutors are yet to file formal charges, authorities said Aldrich faces possible murder and hate crime charges.

– Anklager om hatkriminalitet vil kreve at påtalemyndigheten beviser at gjerningsmannen var motivert av bias, for eksempel mot ofrenes faktiske eller oppfattede seksuelle legning eller kjønnsidentitet.

– Hate crime charges would require prosecutors to prove that the alleged perpetrator was motivated by bias, such as against the victims’ actual or perceived sexual orientation or gender identity.

I følge Ung.no kan en ikke-binær seksuelle tiltrekning variere fra person til person. De/dem kan like kun jenter, kun gutter, begge deler, men også være panfil som betyr at man blir forelsket i andre ut ifra personlighet og person uavhengig av kjønn.

Konservative i USA, spesielt MAGA-republikanere har fått skylden for massakren fordi de har gått ut og kritisert transoperasjoner for barn, menn i kvinnesport, og galskapen generelt rundt trans/kjønns-debatten. Som tidligere skrevet på Document uttalte Nancy Pelosi på minnedagen for transpersoner at hatets onde krefter hadde skylden for masseskytingen i Colorado Springs. – MAGA-republikanerne undergraver på grusomt vis sikkerheten og velværet til vårt transkjønnede fellesskap.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.