Lørdag 1. april arrangeres Trans Vengence Day utenfor U.S. Supreme Court. Arrangøren TRAN (Trans Radical Activist Network) inviterer folk for å protestere slik at folkemordet mot transene stoppes. På invitasjonen står det Stop Trans Genocide. Men hele demonstrasjonen er bygget på en massiv løgn.

Særlig i USA blir det ofte hevdet at det pågår en drapsbølge mot transpersoner som minner om en epidemi.

I 2019 skrev magasinet Them at 22 transpersoner er drept i USA så langt det året, og at dette er femte året på rad hvor over 20 transpersoner er blitt drept. Transaktivister mener drapene skyldes et «fiendtlig politisk klima».

Også New York Times beskriver drapene som en epidemi. Transaktivisten Mariah Moore sa: – Vi har aldri vært reddere enn nå. Hun beskriver hvordan transpersoner unngår å møte mennesker de ikke kjenner, og at «mange mennesker bor i siloer».

Norske FRI, som blant annet står bak Pride, skriver på sin hjemmeside:

«Transpersoner møter først og fremst diskriminering, trakassering, vold og hatefulle ytringer basert på sitt kjønnsuttrykk og at dette bryter med normen.»

Hvis transpersoner utsettes for vold, er det automatisk på grunn av deres kjønnsuttrykk. Slike oppslag gjentar seg i utallige avisoppslag. Men hva er sannheten bak tallene?

Tallenes tale

I en grundig artikkel i Quillette tok Wilfred Reilly for seg nettopp dette. Reilly er professor i statsvitenskap ved Kentucky State University og forfatter av boken Hate Crime Hoax.

Reilly tok først for seg tallene. Som kilde bruker han Human Rights Campaign (HRC), som er USAs største organisasjon som kjemper for LGBTQ-personers rettigheter. HRC beskriver også drapene på transpersoner som «en nasjonal epidemi».

Det er lite som tyder på at transpersoner er utsatt for spesielt stor risiko for å bli drept, skriver Reilly:

– Ifølge en database opprettholdt av HRC var det 29 registrerte drap på transpersoner i toppåret 2017, en bitteliten andel av de i alt 17.294 drapene det året (USA).

Hvis man antar at 0,6 prosent av befolkningen er transpersoner, er det totalt 1,96 millioner transer i USA. 29 drap gir da en drapsrate på ca. 1,48 pr. 100.000. Og hvis andelen transpersoner er høyere (som aktivister gjerne hevder) er drapsraten enda lavere.

Faktisk er drapsraten for transpersoner langt lavere enn for afro-amerikanere, fattige amerikanere og «menn» generelt. Sammenlignet med den såkalte drapsepidemien som transpersoner utsettes for, presenterer Reilly følgende:

  • Afro-amerikanere har 13 ganger så høy risiko
  • Menn har 4,5 ganger så høy risiko

Det er altså langt høyere risiko for at du blir drept hvis du er mann enn hvis du er transperson! Drapsraten for transpersoner er omtrent på samme nivå som den kvinnelige befolkningen, og langt lavere enn drapsraten for hele den amerikanske befolkningen.

I Baltimore, USAs drapshovedstad, er antall drepte 57 pr. 100.000. Det er med andre ord nesten 40 ganger så farlig å bo i Baltimore sammenlignet med å være en transperson i USA.

Ingen epidemi

Tallene for drap på transpersoner de siste årene er ifølge HRC: 29 (2017), 26 (2018) og 22 (2019). Trenden er nedadgående og tyder ikke akkurat på en epidemi, mener Reilly.

Riktignok kan drapsraten lyve, ved at drap på mennesker som ikke er åpne med sin transseksualitet ikke blir registrert som drap på transpersoner. Men selv om slike mørketall kan eksistere, må antallet drap på transpersoner økes med 300–400 prosent for å bli like høy som gjennomsnittet for alle amerikanere.

Dessuten: Hvis de ikke er åpne om sin transseksualitet, er det vel mindre sjanse for at motivet for slike drap er hat mot transpersoner?

I tillegg følger drapene på transpersoner det samme mønster som andre drap, ved at en stor del av drapene skjer innenfor samme rasemessige gruppe: Svarte transpersoner drepes oftest av andre svarte (89,5 %) , og hvite av andre hvite (78 %).

Ikke alt er hatkriminalitet

Dessuten er det ikke slik at alle drapene på transpersoner kan defineres som «hatkriminalitet», motivert av hat mot transer, snarere tvert imot.

Reilly viser til den konservative skribenten Chad Greene, som har gjennomgått 118 såkalte anti-trans-drap som er registrert av HRC.

– Hans konklusjon: Nøyaktig fire av gjerningsmennene kan klart sies å ha vært motivert av anti-trans-holdninger eller hat, skriver Reilly.

37 av drapene var et resultat av vold i hjemmet, og 24 involverte prostituerte, i hovedsak et resultat av de farlige arbeidsforholdene som alle sexarbeidere lider av. 30 prosent av drapsmotivene er ukjente, men det er nokså tvilsomt at en stor andel av disse er motivert av hat mot transer.

– Sannheten er at det ikke finnes noen epidemi av drap på transpersoner. Drapsraten for transpersoner er en tredjedel eller lavere sammenlignet med drapsraten for alle amerikanere og lovlige innbyggere, skriver Reilly.

Når virkeligheten blir en erklæring

Reilly mente at disse påstandene ikke handler om argumenter, men om erklæringer som tegner et falskt bilde av virkeligheten. På samme måte som transaktivistenes erklæringer om at hvem som helst kan skifte kjønn bare ved å ønske det, på tvers av alt biologien kan fortelle oss.

De som protesterer, risikerer å bli utsatt for hets, trakassering og i verste fall vold. Det kan muligens hevdes at det snart er farligere å kritisere transaktivistene enn det er å være transperson, hvis man ser bort fra selvpåførte skader (antall selvmordsforsøk blant transpersoner er skyhøy).

Reilly avslutter:

– Det er viktig å gjeninnføre et uttalt prinsipp som har vært en hjørnesten i vitenskapen siden Galileo: Ingen bør straffes for å fortelle sannheten.

Kildene i denne saken er noen år gamle, men de fleste andre, nyere eksemplene jeg fant, bruker Reilly som kilde. Ifølge HRC økte antall drap på transer til et stykke over 30 i 2022. Det er jo selvsagt en økning siden 2019, men i samme periode har det vært en generell økning av drap i USA, som steg med 30 prosent under pandemien i 2020–21.

Kritikk

Mange reagerer kraftig på den truende tittelen på demonstrasjonen. Å be om at transer skal ta hevn, er nokså smakløst, særlig rett etter at en transe drepte tre barn og tre voksne på en barneskole i Nashville. Dette er heller ikke det første massedrapet begått av en transe, noe Tucker Carlson tok opp nylig.

I tillegg blir transer oppfordret til å skaffe seg våpen for å beskytte seg. Noen er allerede i gang, etter oppfordring fra nettopp TRAN.

Trans en spydspiss mot et tradisjonelt samfunn bygget på kristendommen

Dessuten opplever vi stadig hvordan feminister og andre som ikke støtter transaktivistenes sinnssyke virkelighetsforståelse, utsettes for trakassering, trusler og regelrett vold. Et ferskt eksempel er hvordan kvinnerettsforkjemperen Kelly-Jay Keen ble omringet av en stor mengde svært aggressive menn. Keen sa etterpå til Spiked at hun fryktet for sitt liv: – I thought I would be crushed to death.

Hvordan skal det bli til slutt, hvis Biden-regimet får det som de vil? Kanskje våpen blir forbudt for alle, unntatt myndighetene og transer. De kriminelle vil selvsagt beholde sine våpen.

Twitter startet å blokkere spredning av begrepet Trans Vengence Day, noe som også rammet kritikere, som Marjorie Taylor Greene (R). Hun fikk sin Twitter-konto stengt, og krevde rasende at Twitter åpnet kontoen hennes igjen. Hun er ikke den eneste kritikeren som har opplevd dette.

Foreningen Fri arrangerer dagen før en annen markering som ikke er like truende. Transsynlighetsdagen (Trans Visibility Day) er en internasjonal årlig markering. Den markeres i flere norske byer: Oslo, Kristiansand, Trondheim og Stavanger.

Som om ikke transer er synlige? Til å være en så forsvinnende liten gruppe er det nesten ufattelig hvor mye oppmerksomhet de får. De fleste politikerne lar seg lure trill rundt (med noen få, hederlige unntak). Kirken lar seg lure. Mediene lar seg lure. Og vi skattebetalere må bare holde kjeft og betale de rådyre medisinske kostnadene som selverklærte friske mennesker krever at staten skal finansiere.

Personlig har jeg fått nok av alle disse løgnene transaktivistene fremmer. Men man kan kanskje ikke forvente så mye mer av menn som identifiserer seg som lesbiske mødre.

Les også:

Ny bok om britisk klinikk for kjønnsdysfori avslører feilmedisinering og mishandling av barn

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.