Siden Vesten er så gjennomsyret av rasisme, er det litt vanskelig å forstå årsaken til alle de falske påstandene om slike overgrep, motivert av hudfarge. Men i USA er hysteriet viktigere enn sannheten.

Nylig hevdet en student at henne og lagvenninnene på et volleyballag som representerte Duke University ble utsatt for trakassering på grunn av sin hudfarge.

Rachel Richardson, who plays volleyball for Duke University, claimed that fans of Brigham Young University’s volleyball team subjected her and her black teammates to racial slur after racial slur during a clash on 26 August.

Media slang seg umiddelbart på, og venstreliberale MSNBC beskrev hendelsen som noe som passet et historisk mønster av amerikansk rasisme.

CNN uttalte at det var fryktelig at svarte studenter måtte holde ut slik trakassering på grunn av sin rase. Basketball-laget til universitetet i South Carolina lovte å blokkere alle kamper i alle idretter mot Brigham Young University (BYU).

Men det finnes ingen bevis om at det har foregått noen rasistiske overgrep, kun en påstand. Ingen vitner bekrefter hendelsen. Ingen av opptakene av lyd og bilde beviser påstandene.

Selv lagvenninnene til Richardson sier at de ikke hørte noe rasistiske tilrop under kampen. Etterforskere har undersøkt hendelsen, og finner ingen beviser.

Det er Jussie Smollet på repeat. Falske anklager om rasisme og homohat for å få oppmerksomhet.

Smollett dømt til fengsel for å ha arrangert «hatangrep» mot seg selv

Nyheten kommer ikke så lenge etter at det ble kjent at Oberlin College i Ohio må betale over 36 millioner dollar i erstatning til et bakeri som ble ført i avgrunnen på grunn av studentenes falske anklage om rasisme.

De hadde fakket noen studenter på fersk gjerning under et tyveri av vin. Siden studentene hadde mørk hudfarge ble bakeriet beskyldt for rasisme, og bedriften ble helt ødelagt av studentenes antirasistiske, evigvarende demonstrasjoner.

Hundreds of fuming students gathered outside the bakery to denounce it as basically the KKK of bread-makers.

Selv stabsansatte ved universitetet deltok og hjalp studentene med å dele ut løpesedler med falske anklager om rasisme. Hvis man ikke lar en svart ung person stjele, så er man per def. rasist, altså.

Selvsagt var påstandene som oppsto i 2016 om det rasistiske bakeriet falske. De tre studentene som sto bak tyveriet erklærte seg som skyldige. Den unge gutten som forsøkte å stjele vin sa følgende:

– Jeg tror ikke de ansatte var rasistisk motiverte. De prøvde bare å forhindre salg av alkohol til mindreårige.

Nå må universitetet tømme kassen og betale erstatning. Hverken BYU eller bakeriet i Ohio er preget av hvit overlegenhet og rasisme. Det var heller ikke de som angrep Jussie Smollett, mot betaling. De var jo selv mørkhudete nigerianere eller noe slikt.

Smollett-saken er den mest berømte av slike rasismebløffer de siste årene. Men han er ikke alene.

En student ved Smith College hevdet hun ble trakassert av vaktmesteren på grunn av at hun spiste mat mens hun var sort, men det var en ren løgn. Ved State University of New York hevdet en gruppe av latinos og svarte studenter at de ble trakassert rasistisk på en buss, men det skjedde ikke. Det var de påståtte ofrene som sto bak vold mot hvite passasjerer.

I Virginia anklaget en tolv år gammel svart elev tre hvite gutter i klassen for å ha kuttet av hennes «dreadlocks». Hun hadde klippet de av selv. På Albion College ble veggene malt med hyllest av Ku Klux Klan og antisemittiske, rasistiske slagord. Men det var ikke hvite høyreekstreme rasister som var de skyldige. Gjerningspersonen var en svart student.

Det finnes mange slike historier. Her i Norge spredte ryktene om trakassering og voldelige overgrep mot muslimer seg etter Utøya-katastrofen. Politiet avslørte raskt at de ikke hadde mottatt en eneste anmeldelse om slike hendelser. Men historien lever videre på våre skattemidler i NRK.

Falske anklager om rasisme er som en ny trend. Da Smollett-saken ble avslørt som ren bløff, var det enkelte som fortsatt mente at saken var aktuell, fordi det kunne ha skjedd. Sannheten er uvesentlig. Skribenten Paul Butler i Washington Post mente Smollett ikke burde straffes for sin svindel.

Wilfred Reilly i Spiked har dokumentert så mange av disse falske rasismeanklagene han klarer, det er som en pandemi. Det dreier seg ikke om individuell galskap. Det har blitt et problem som preger samfunnet.

Så lenge man kan fremstille seg selv som et offer, og knytte dette til rase, religion eller (særlig) kjønnsidentitet, så blir man ikke stilt noen spørsmål. Anklagene er selve dommen, ingen bevis er nødvendig.

Offerrollen har blitt en ren valuta. Man trenger kun fantasi for å fylle opp det falske kredittkortet. Og samfunnet støtter deg, selv etter at du er avslørt som løgner.

For selv løgnene må forklares med hvit rasisme. Det er som MeToo-bevegelsen, påstander må tros på 100 prosent, ellers blir man selv anklaget for kvinnehat eller rasisme. For hvite menn er roten til alt ondt, og derfor blir alle anklager svelget rått.

Det er derfor Hillary Clinton reagerte på anklagene om rasisme på en buss i New York, men ikke hadde noen kommentarer da anklagene viste seg å være løgner.

Det er derfor både Joe Biden og Kamala Harris hadde sympati med Jussie Smollett, men holdt kjeft da bløffen var avslørt.

Slik forsøker lederne av USA å fremme påstander om at ingenting har endret seg siden før borgerkrigen. Dette er woke på speed, og jo dummere desto bedre, virker det som. Resultatet er selvsagt at splittelsen i et allerede dypt splittet land bare vokser.

Fokuset på ikke-eksisterende rasisme forsterker bare den rasismen som fortsatt eksisterer. Snart gidder ikke hvite mennesker å være i nærheten av mørkhudete. Risikoen for falske anklager blir for stor.

De såkalte antirasistene bør i fremtiden vurdere å sjekke påstandene før de hyler ut om rasisme, kjønnsdiskriminering og andre former for trakassering av minoriteter, som åpenbart er innehavere av et helt eget lovverk som ikke gjelder oss etniske norske menn.

I dag er McCarthyismen fra 50-tallet gjenfødt, både i USA og store deler av Europa. Ingen tjener på dette. Det er på tide å avslutte galskapen.

The rise and fall of the hate-crime hoax 



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.