Kommentar

Laura Ingraham fortalte i natt om tre episoder som viser at Amerika ikke lenger er Amerika: Dinesh d’Souza er en dyktig indisk-amerikansk konservativ intellektuell. Han ble invitert til å holde foredrag på sitt alma mater-universitet. Der sto demonstrantene klare og ropte: Racist go home! Taktfast.

Dette er campus-ethosen over store deler av Amerika: En intoleranse som vi knapt har sett maken til. Det hagler med historier, og mediene forteller dem selvsagt ikke: En universitetslærer klaget over at kinesiske studenter snakket høylytt på kinesisk,. Resultat: Sparken. Slike historier er det drøssevis av.

Alfred Eisenstaedt (1898-1995) har tatt ett av de mest ikoniske bilder som markerer slutten på annen verdenskrig:

Det er kommet opp en statue av de to menneskene. Nå var det noen som synes at gastens kyss kanskje ikke var helt frivillig for sykepleieren:

Eksempel tre: Det har dukket opp et intervju med filmskuespilleren John Wayne fra 60-tallet, der han sier en hel del om indianere, svarte og hvite som i dag er helt utelukket. Poenget er at de som trekker det frem ikke bryr seg om at standardene er annerledes, de behandler det som eksempler på hva Amerika egentlig er. Med et fint ord kalles dette essensialisme: Slik er det hvite Amerika. Konklusjonen må bli at de må «stige ned» og derfor fører mediene en vedvarende kampanje mot symbolene på dette Amerika: Mot presidenten og hans velgere. En ganske stor oppgave!

Det rives statuer, folk mobbes vekk fra universitetene: Vi er blitt som Taliban, sa Laura Ingraham, og gjorde en oppdagelse som fikk seerne til å skvette. Taliban sprengte Buddha-statuene i Bamyan. De var historiske minnesmerker fra en periode lenge før islam kom til Afghanistan. Spilte ingen rolle. De var en provokasjon for Taliban, som sprengte dem i lufta.

Samme med IS som sprengte uerstattelige skatter fra  antikken. Jihad-islam peker ikke bare fremover, men også bakover. At det fantes en virkelig før islam, skal utryddes.

Nå har USA slått inn på et spor som fører i samme retning. #metoo-bevegelsen er blitt kidnappet av mennesker som utnytter den til politiske formål. Til å brennmerke mennesker. Det er bare en liten del av historien.

USA er grepet av såkalt virtuesignaling: Du må hele tiden demonstrere at du tilhører en minoritet som skal hevde seg, på andres bekostning. For det er det som er så giftig med den nye virtuesignaling: Man hevder seg ved å stemple andre.

Nå brenner tampen også for norske medier og politikere, for hele den politiske korrektheten bygger på virtuesignaling: For at noen skal stige opp, må noen stige ned, i dette tilfellet ved at de svines til og styrtes.

Amerika har opplevd flere rystende eksempler på at dyd i dag innebærer å svine til andre. Det mest sjokkerende, som fikk et flertall av amerikanere til å forstå at noe er «løs» i samfunnet, var høringen av Høyesterettnominerte Brett Kavanaugh. Både måten Demokratenes leder i Senatet, Dianne Feinstein, håndterte brevet fra Christine Blasey Ford på, de grunnløse anklagene, med krav om Believe Women, okkupasjonen av deler av Capitol HIll, sjikaneringen av representanter inne i bygningen, avbrytelsen av høringer – alt dette minnet om 60-årenes protester. Men de er verre. Den gang var kravene mer konkrete: Stopp krigen, anerkjenn militærnektere, forsvar for den og den arresterte. Selvsagt var det antiautoritært og voldsforherligende. Men i dag angriper man folk for noe de ikke kan noe for: At de er hvite, middelaldrende menn.

Det minner om hekseprosesser.

Det andre alvorlige tilfellet som sjokkerte Amerika var da en gruppe katolske gymnasgutter fra Kentucky, sto og ventet på bussen hjem etter å ha deltatt i March for Life-demoen i Washington. De sto der med sine MAGA-caps da en gruppe svarte fra en obskur kristen sekt begynte å sjikanere dem. Mens det pågikk dukket en indianer opp med tromme. Han gikk tett inn på guttene og sto sto der og trommet og trommet, tydelig for å bringe dem ut av likevekt. Men hovedpersonen Nick Sandmann var helt rolig, med et smil om munnen. Kameratene rundt ham ropte skolens slagord. Dette ble utlagt som at en gruppe ungdommer med MAGA-caps hetset en indianer. Et videoklipp gikk viralt og alle mediene hadde store oppslag om de rasistiske guttene. Ingen brød seg om de rasistiske tilropene fra de svarte predikantene. Det liberale Amerika gikk amok. Både skolen til guttene, biskopen deres tok avstand fra dem. Det haglet med trusler mot hjemmene. Skolen stengte.

Men så begynte det å komme andre videoklipp som var mye lengre og de viste noe helt annet: At det var guttene som var ofre, både for de svarte, og for den indianske aktivisten som det viste seg løy om hva guttene hadde sagt: De hadde ikke sagt noe rasistisk, det var tvertom indianeren og de svarte som hadde sagt at guttene ikke hadde noe i Amerika å gjøre. Det var deres land.

Bevisene var så overveldene at stemningen snudde. Nå var det CNN, MSNBC, New York Times og Washington Post som fikk problemer. Skole og biskopen beklaget. Men det alle så var at voksne mennesker mistet hodet. Selv de som skulle forsvare guttene gjorde det ikke.

Nå var det mange konservative som plukket opp saken og boret i den: Det medfører straffeansvar å videreformidle grove påstander uten å sjekke dem. Mediene fortsatte hetsen lenge etter at de ble klart at det forelå videoer som fortalte en helt annen historie.

Nick Sandmanns foreldre har hyret en av USA beste advokater på injurier. Det første han gjorde var å få en dommer til å utstede en «preservation order» dvs de mediene som stevnes – og det er titalls – får ikke lov å fjerne noe av materialet de publiserte. Denne uken ble det kjent at han har saksøkt Washington Post for 250 millioner dollar, like mye som Jeff Bezos ga for avisen.

Det er i denne konteksten at historien om Jessie Smollett må forstås: Han er stjerne og rik, Demokrat, homofil og svart. Men det holder ikke Han vil gjerne kapitalisere på dette som offer, for Trump. Han får to venner til å utføre et lissom-angrep. De har trenet på angrepet. Alt er bløff. Men mediene biter på. De trengs ikke bes to ganger.

Men mistanker om at noe ikke stemmer, dukker opp: Detter ikke MAGA-country, det er Obama-Hillary-country. Trump fikk bare 15 prosent i Chicago. De kjente Demokratiske kandidatene kaster seg på: Cory Booker, Kamala Harris, Kirsten Gillibrand. De krever en egen lov mot lynsjing! Da det kommer sterkere signaler om at historien er falsk og konstruert, trekker de seg litt tilbake, men de fordømmer ikke Smollett, som nekter å forklare seg for politiet etter at hans nigerianske venner har stått frem.

-Dette er det rasistiske Amerika anno 2019, forkynner blonde, hvite ankerkvinner.

Å spille det aggressive offeret er blitt innbringende med Trump i Det hvite hus.

Dette er som Taliban, sier Laura Ingraham.

Vi kan omformulere en gammel poplåt: Only Love can keep us together til Only Hate can keep us together.

Det er det dette dreier seg om: En politisk koalisjon bruker hat som mobilisator og som våpen.

Man må ikke bare slå ned på overtramp, men må forstå dynamikken bak og avsløre at de som snakker høyest om hat og rasisme er de som bruker det uhemmet.

Det ødelegger all tillit mellom mennesker.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.