Sakset/Fra hofta

Justin Smollett hos Obamas i Det hvite hus med broren Jojo.Foto: Twitter

I skyggen av Mueller-rapporten kom meldingen om at statsadvokatkontoret i Cook county dropper de 16 tiltalene mot Empire-skuespiller Justin Smollett. What! Han kunne imøtese flere år bak murene etter et fjell av bevis var avdekket om at han fikk sin personlige trener og hans bror til å arrangere et overfall på ham iført MAGA-luer.

Forberedelsene var så klønete gjort at Smollett nærmest ba om å bli avslørt.

Det som gjorde saken stor var at Smolletts story var kjøpt av de store anti-Trump-kanalene, CNN, MSNBC, ABC, NBC, som brukte den i krigen mot Trump: -Se hva en svart mann er utsatt for i Trumps Amerika.

Man hørte formelig lyden av hovslagene til klanmedlemmene.

Men motstykket til KKK er tinfoil-hat, tinnfolie-hat, et symbol på ko-ko-folk som tror hva det skal være.

Smolletts historie sammen med offer-selvmedlidenheten og aggressiviteten mot Trump gjorde det hele uspiselig, hvis det var oppdiktet.

Hvilket Chicago-politiet beviste at det var. De satte 45 mann på saken og arbeidet døgnet rundt for å finne ut om det var hold i storyen.

Da politimester Eddie Johnsen presenterte tiltalen hadde han noen spesielle ord til Smollett: – Du er en svart mann og du valgte å bruke et symbol fra de mørkeste kapitler i vår historie – tauet. Shame on you.

Det virket som om Smollett var ferdig. Men før han røk inn – for bare å komme ut på kausjon – rakk han å gi et TV-intervju der han fortsatte å fremstille seg som offer: Han var villig til å lide «for the movement». Han har begynt å snakke om at han er del av en bevegelse.

Det gjorde han også tirsdag. Hvilken movement er dette? Er det alle med falske historier, spurte Tucker Carlson i natt. De er det etterhvert mange av. Faktum er at mediene er fulle av fake news. Det har ikke norske medier fått med seg, de er selv avtakere og kolportører av de samme falske historier.

Det er interessant å se hvordan NTB fremstiller historiene: Smollett-saken – frikjennelsen – «tar de ned». Dens store polariserende effekt i USA forsvinner. Tilbake blir en løslatelse uten forklaring. Da kan man si som liberale medier gjør: -Vi vet ikke hva som skjedde. Det er et mysterium.

Men det er løgn. Smollett ble frikjent fordi han er venn med Michelle Obamas krets. Det hennes tidligere stabsjef gjennom åtte år. Tina Tchen er nå advokat i Chicago. Hun grep inn og fikk til «løsninger»: Smollett gjorde samfunnstjeneste – slikket konvolutter i Jesse Jackson-senteret – nok en mektig politiker i en by hvor svarte har mye de skal ha sagt.

According to the Chicago Sun-Times, the effort by Foxx came after a former Michelle Obama chief of staff reached out to Foxx. The newspaper reported that the chief of staff and lawyer was a supporter of Smollett. She was described as Tina Tchen, “a Chicago attorney and former chief of staff for former First Lady Michelle Obama,” by the Sun-Times.

Statadvokaten som hadde saken, Kim Foxx, ble valgt med økonomisk støtte fra George Soros. Hun er that kind of guy, hun tilhører Obama-Soros-sfæren.  Da det ble avslørt kontakt mellom Tina Tchen og Foxx erklærte hun seg inhabil og lot nestleder Joe Magats overta. Det er han som har droppet saken mot Smollett. Det skjer med henvisning til en avtale om «utsatt rettsbehandling», noe som gjør at statsadvokatens kontor kan si at Smollett ikke er frikjent.

Men det er det han i realiteten er, og anti-Trump-mediene kan igjen begynne å spinne på han er en helt. Hans advokater – Smollett skal ha engasjert samme krisemanager som Harvey Weinstein – lot som han har vært et offer hele tiden:

 “He was a victim who was vilified and made to appear as a perpetrator as a result of false and inappropriate remarks made to the public causing an inappropriate rush to judgment,” his lawyers said in a statement.

Amerikanerne oppfatter dette som korrupsjon, hvilket det er. Noen er likere for loven enn andre. Det er så grovt at selv politisjefen og borgermester Rahm Emanuel, som selv er del av Obama-systemet, tok avstand fra avgjørelsen.

Rahm Emanuel joined Superintendent Eddie Johnson in expressing anger over the dropped charges.

“This, without a doubt, is a whitewash of justice and sends a clear message that if you’re in a position of influence and power you’ll get treated one way. Other people will be treated another way,” Emanuel said in a joint news conference with Johnson, who also criticized the decision. “There is no accountability then in the system. It is wrong, full stop.”

Hvorfor uttaler de seg som de gjør? Fordi Demokraten Emanuel forstår at dette «won’t wash» blant velgerne. De godtar det ikke. Også svarte har respekt for likhet for loven, og det er her hykleriet og det bigotte hos den liberale eliten kommer inn: De selger høye idealer, men river de i virkeligheten ned i søla.

Historien om rike mennesker som har kjøpt plasser til barna sine ved eliteuniversitetene har vist amerikanerne at de har fått en korrupt elite. Disse barna var ikke kvalifisert, men de fikk «influencers» til å forfalske sportsresultater så de ble opptatt, og dermed skviset ut andre som var kvalifiserte.

Den liberale eliten har forsøkt å kapitalisere på folks sans for likhet ved å gjøre white privilege til et angrepsmål: De utnytter de svartes historie i USA som ammunisjon mot deres politiske motstandere. Mange som bruker white privilege er selv hvite. Det ser de ingen motsetning i.  For å få argumentasjon til å virke må de også ha med vellykkede, smarte svarte og folk av andre etnisiteter. Smollett er et perfect example, han er svart, homofil og skuespiller. The perfect guy. Han har forstått hvordan han kan utnytte anti-Trump-kreftene til sin egen fordel. Men han gjorde det på en klønete måte og ble tatt.

Men mediene har nå fått fikenbladet de trenger for å fortsette fremstillingen av ham som offer. Dette får ikke norske brukere med seg, for norske medier driver nå samme dyrkelsen av ofre, særlig hvis de er celebriteter.

I Norge og Vest-Europa ser vi den samme bruk av religion, kultur og rase som politiske våpen: Hvite konservative, hjemstedskjære, blir tvunget på defensiven i kraft av å være hvite og norske. Det er en usmakelig taktikk, men den virker. Folk utvikler dårlig samvittighet selv om de ikke kan noe for at de er født hvite og norske.

Hvis man skal gjennomskue dette skuespillet må man gå til USA. Der har konservative for lengst gjennomskuet skuespillet og tatt opp kampen.

Du vil ikke få sannheten fra norske medier, for de bruke nå religion, kultur og rase som politiske våpen, på samme måte som deres brødre i USA.

Her er NTBs Smollett-sak: Den er skrevet gerade aus, altså som en straight story, den uinformerte eller uoppmerksomme leser vil ikke merke synkeminene.

Siktelsen mot den amerikanske skuespilleren Jussie Smollett (36) er frafalt, opplyser hans advokater. En lettet Smollett sier han nå vil fortsette å jobbe.

Smollett, mest kjent fra TV-serien «Empire», ble i begynnelsen av mars tiltalt på 16 punkter, blant annet for å ha løyet om et rasistisk overfall.

I en uttalelse tirsdag sier advokatene til skuespilleren at siktelsen er frafalt.

I vinter fortalte skuespilleren til politiet i Chigaco at han hadde blitt fysisk angrepet av to menn, og at de kom med rasistiske og homofobiske ytringer mot ham. Etter angrepet fikk Smollett støtteerklæringer fra hele USA.

Senere samme måned ble skuespilleren pågrepet for å ha diktet opp historien og for å ha iscenesatt angrepet. Han ble senere løslatt mot kausjon. Nå er siktelsen frafalt.

Takket for støtten

– Jeg har snakket sant på alle mulige måter siden første dag, sier Smollett.

Skuespilleren sier at han nå vil begynne å jobbe igjen, og gå videre i livet. Tirsdag takket han familie, venner og støttespillere som har hjulpet han gjennom den vanskelige tiden.

Statsadvokaten i Chicago har foreløpig ikke kommet med noen forklaring på hvorfor siktelsen mot Smollett er frafalt. Selv forklarer 36-åringen at han aldri frivillig ville ha påført familien sin en slik smerte.

– Jeg ville ikke ha vært i stand til å gjøre noe av det jeg har blitt anklaget for, fortsetter han.

Stor sak

Det var overvåkningsbilder fra stedet som satte politiet på sporet av to nigerianske brødre. En av dem er Smolletts personlige trener. Deres forklaring bidro til at Smollett ble mistenkt for å ha spilt en aktiv part i sitt eget overfall.

Saken har fått stor oppmerksomhet i USA.

USA går gjennom en polarisert politisk periode der spenninger på bakgrunn av politiske, etniske og religiøse skiller har blitt et økende samfunnsproblem. Flere amerikanere har anklaget Smollett for å ha forsøkt å helle bensin på bålet.

Jussie Smollett & Michelle Obama: What’s the Link?

 

Hvis du synes dette var en viktig artikkel, kanskje du skulle vurdere å støtte Document?

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.